Table of Contents:

  1. Hvad blev musikerne kaldt der spillede for Motown?
  2. Hvad kendetegner Motown musik?
  3. Hvad var Motown?
  4. Hvor ligger Motown?
  5. Hvad er Sydstatssoul?
  6. Hvad kendetegner Soul?
  7. Hvad er karakteristisk for Soul?
  8. Hvem opfandt R&B?
  9. Hvad er forskellen på blues og soul?
  10. Hvornår blev R&B opfundet?

Hvad blev musikerne kaldt der spillede for Motown?

En af de grupper, der gennemgik den forvandling var The Temptations, som i 1958 hed The Distants. Gruppen var en lokal Detroit doo-wop gruppe, der sang på gadehjørnerne; men da de skrev kontrakt med Motown i 1961, ændrede Berry Gordy navnet til det mere kommercielt klingende navn: The Temptations.

Hvad kendetegner Motown musik?

Ny lyd. I slutningen af 1960'erne skiftede Motown Records sangskriver, og dermed også focus og lyd. Lyden blev mere funky og rå, i takt med den samfundsændring, der var i USA. Teksterne kom til at handle mere om fattigdom, livet i ghettoen og hippiekultur.

Hvad var Motown?

byen Detroits tilnavn), Tamla Motown, amerikansk pladeselskab, etableret i 1959 i Detroit af produceren og sangskriveren Berry Gordy (f. 1929). Parallelt med jazz- og rhythm & blues-selskabet Atlantic Records blev Motown eksponent for 1960'ernes store bølge af afroamerikansk soulmusik.

Hvor ligger Motown?

Detroit er i dag bedst kendt for at være et vigtigt centrum for bilindustri og hovedsæde for "The Big Three": bilproducenterne Ford, General Motors og Chrysler. Den er også kendt for sin musikindustri omkring Motown-studierne, specialiseret i soulmusik. Byen har derfor også kælenavnene "Motor City" og "Motown".

Hvad er Sydstatssoul?

Sydstatsoul er er beskrevet med navne som Aretha Franklin, Otis Redding og Wilson Pickett. Sydstatssoulen er den del af soulen der er tættest på den sorte musiks blues- og gospelrødder - og er ikke påviket af popmusikken som fx Motowns musik er.

Hvad kendetegner Soul?

Soul er en musikstil, som opstod i 1950'erne i USA's afrikansk-amerikanske befolkning. Soulmusik er musikalsk inspireret af gospelmusikkens sangstil og den daværende rhythm'n'blues, men hvor gospelmusikken er religiøs, er soulmusikken det ikke. Tekstemnerne er ofte kærlighed, sex og parforholdets kvaler.

Hvad er karakteristisk for Soul?

Karakteristisk var en emotionelt præget, meget rigt udsmykket (melismatisk) sangstil, et riffbaseret akkompagnement, et energisk, synkoperet basostinat og kor eller blæsere, der svarede forsangeren i en call/response-vekselsang.

Hvem opfandt R&B?

Det er selvfølgelig svært at fastsætte præcis, hvem der opfandt soulgenren, men da Sam Cooke i 1957 udgav sangen "You send me", lød den ikke som noget andet, end ikke de singler Ray Charles og James Brown udgav nogenlunde samtidig.

Hvad er forskellen på blues og soul?

Soul er en musikstil, som opstod i 1950'erne i USA's afrikansk-amerikanske befolkning. Soulmusik er musikalsk inspireret af gospelmusikkens sangstil og den daværende rhythm'n'blues, men hvor gospelmusikken er religiøs, er soulmusikken det ikke. Tekstemnerne er ofte kærlighed, sex og parforholdets kvaler.

Hvornår blev R&B opfundet?

Da betegnelsen opstod i 1940'erne, dækkede den over en musikform som var en forgænger til rock og soul. Datidens rhythm'n'blues var stærkt inspireret af jazz og især gospel og den såkaldte jump. Musikerne på den tid gik ikke meget op i genrenavne, og en del jazz-musikere spillede også rhythm'n'blues og omvendt.