Table of Contents:

  1. Hvem opdagede De Kanariske Øer?
  2. Hvilken region hører De Kanariske Øer til?
  3. Hvor gamle er De Kanariske Øer?
  4. Er Fuerteventura en vulkanø?
  5. Hvorfor hedder det Gran Canaria?
  6. Hvordan er Gran Canaria opstået?
  7. Hvornår startede turismen på Gran Canaria?

Hvem opdagede De Kanariske Øer?

De Kanariske Øer var i oldtiden kendt af fønikierne.

Hvilken region hører De Kanariske Øer til?

De Kanariske Øer er en spansk øgruppe med 7 øer beliggende i Atlanterhavet, 1739 km. sydvest for hovedstaden. De tilhører den tropiske makaronesiske región og har et mildt klima hele året.

Hvor gamle er De Kanariske Øer?

De Kanariske Øer er et øhav med syv øer dannet ud fra spidserne af vulkaner, der brød ud fra havbunden for 14 millioner år siden.

Er Fuerteventura en vulkanø?

Fuerteventura er den anden største ø af de Kanariske øer, Fuerteventura er 210 km lang og har 340 km kystlinje, hvor der er 152 forskellige strande. Ligesom de andre Kanariske øer er Fuerteventura også en vulkan ø.

Hvorfor hedder det Gran Canaria?

Men navnet skyldes snarere canarii-folket i Marokko, der kom til Gran Canaria. Derfor blev øgruppen til ”Øerne omkring Canaria”.

Hvordan er Gran Canaria opstået?

Gran Canaria er tydeligt dannet af vulkanudbrud. Det viser de mange barrancos, dybe slugter i klipperne. Det er vulkaner, som vandmasserne har slidt til nye formationer. På Gran Canaria strækker de sig fra midten og ud til kysten som eger i et hjul.

Hvornår startede turismen på Gran Canaria?

Ikke engang åbningen af hvad der dengang hed Gando lufthavn (Gran Canarias første lufthavn) i 1930 kunne sætte gang i turistindustrien. Det var først i 1957 da et fly fra det svenske luftfartsvæsen TSA landede på øen med alle de 54 sæder besat at turismen startede for alvor.