Table of Contents:

  1. Hvad kommer elastan fra?
  2. Hvad er lycra lavet af?
  3. Er elastan miljøvenlig?
  4. Hvordan fremstilles elastan?
  5. Hvad er elastan stof?
  6. Er lycra og elastan det samme?

Hvad kommer elastan fra?

Hvad er elastan? - Elastan er en syntetisk gummifiber lavet af råolie, og den har en forlængelsesevne på 400 procent, hvorefter den kan trække sig fuldstændig sammen igen.

Hvad er lycra lavet af?

Lycra er et meget elastisk materiale. Det er menneskeskabt og dermed en kemofiber/syntetisk fiber, der er kendt for at være det overordnede varemærke for en elastanfiber. Lycra kan - grundet dens elastiske egenskaber - strækkes meget, hvorefter det vil vende tilbage til den oprindelige form.

Er elastan miljøvenlig?

Elastan er et syntetisk materiale, som ofte udvindes af råolie fra naturgas. Til produktion af elastan bruges mindre vand, end ved produktion med naturlige materialer. Dog er vand- og luftforureningen højere.

Hvordan fremstilles elastan?

Hvordan fremstilles elestan? Elastan er lavet af polyurethan og polyethylenglycol. Det er en blokcopolymer. Polyurethaner er plast eller syntetiske harpikser.

Hvad er elastan stof?

Spandex eller elastan er en polyuretan-fiber som har den egenskab at den er meget elastisk. Den anvendes ofte i tekstilvarer, ofte i stof til undertøj, badedragter og strømper.

Er lycra og elastan det samme?

Lykra er ligesom elastan et plastmateriale, hvor molekylerne er sammensat på en bestemt måde.