Table of Contents:

  1. Hvad er havtaskekæber?
  2. Hvordan smager havtaskekæber?
  3. Er havtaske en torskefisk?
  4. Hvordan ser en havtaske ud?
  5. Hvor kan man købe havtaske?
  6. Er en havtaske en fladfisk?

Hvad er havtaskekæber?

Fiskens kød er fast og lyst, nærmest som hummerkød. Da man ikke spiser hovedet, fordi det er fuld af bittesmå ben, er det kun halen og havtaskekæber, der spises. Havtaskens kæber sidder lige bag øjnene, og det er ikke svært at skære dem af. Men man kan også købe kæberne alene hos gode fiskehandlere.

Hvordan smager havtaskekæber?

Havtasken er en udsøgt og mager delikatessefisk, hvis kød sammenlignes med hummer i smag og konsistens. Fisken er en fremragende spisefisk, der er benfri og nem at tilberede.

Er havtaske en torskefisk?

Havtasken er en flad, bred bundfisk med et stort hoved. Oversiden er knudret og ofte mørkebrun og sort. Undersiden er hvid. Havtasken har et kraftigt underbid og spidse tænder.

Hvordan ser en havtaske ud?

Typiske kendetegn er havtaskens fladtrykte udseende og det meget store hoved fyldt med benpigge. Munden er meget bred, heraf tilnavnet bredflab. Havtasken bliver sjældent over 50-60 cm. Kødet er lyst, fast og meget tilberedningsstærk.

Hvor kan man købe havtaske?

Havtaskefilet | Køb på føtex.dk. 0,00 kr. Havtaske, filet uden skind og grove hinder, benfri, ca. 500 g, fra Skagenfood.

Er en havtaske en fladfisk?

Havtasken (Lophius piscatorius), også kaldet bredflab, er en op til 2 meter lang fisk med meget stort hoved, der er udbredt i det nordøstlige Atlanterhav. Den lever især af andre fisk, som den lurer på, mens den ligger skjult på bunden i en dybde af indtil 1.000 meter.