Table of Contents:

  1. Hvor lang tid skal Hirseflager koge?
  2. Hvad er hirsegrød godt for?
  3. Hvad smager Hirse af?
  4. Hvorfor er der færre kalorier i havregrød end havregryn?
  5. Er hirse antiinflammatorisk?
  6. Hvad kan erstatte Hirseflager?

Hvor lang tid skal Hirseflager koge?

Kog Hirse hel i cirka 20-60 minutter til tilbehør og til grød i cirka en time. Kogt hirse kan kommes i brøddej og i postej. Ingredienser i Hirse hel: Økologisk afskallet hirse.

Hvad er hirsegrød godt for?

Hirse (både flager og korn) er en god kilde til energi og har et højt indhold af protein, som er byggesten til dine muskler og væv, og som gør din krop mæt. Hirsekorn er desuden en kilde til kostfibre, som også gør din krop mæt, og holder gang i din fordøjelse.

Hvad smager Hirse af?

Hirse har været dyrket siden bronzealderen i Norden, men blev efterhånden udkonkurreret af mere højtydende kornsorter. Har en fin og mild smag og er god til grød, bagværk og mysli. Kan have en svag sæbeagtig smag, som stammer fra det naturlige indhold af saponin.

Hvorfor er der færre kalorier i havregrød end havregryn?

Du sparer en del kalorier ved at vælge havregrød frem for havregryn. Når grynene bliver kogt, suger de nemlig væsken til sig, så de svulmer op. Derfor behøver du kun en lille kop gryn for at få en stor portion grød. Samtidig er du typisk længere tid om at spise den varme havregrød, og det giver god mæthed.

Er hirse antiinflammatorisk?

Det er kisels evne til at binde giftstoffer og transportere dem ud, der får maven til at fungere normalt igen. Hirse virker basisk og dermed også antiinflammatorisk på vores organisme.

Hvad kan erstatte Hirseflager?

Boghvedeflager og knækket boghvede – boghvedeflager kan bruges som hirseflager, og knækket boghvede smager godt i 'rugbrød'.