Table of Contents:
- Hvilke e-numre skal man undgå?
- Hvad er surhedsregulerende middel e330?
- Hvad er e120 lavet af?
- Hvorfor indeholder nogle økologiske varer e-numre?
- Hvorfor er E-numre farlige?
- Er alle e-numre farlige?
Hvilke e-numre skal man undgå?
E-numre under mistanke:- E 102, E 110, E 122, E 123 + E 124. Azofarvestofferne mistænkes for at gøre børn hyperaktive og give koncentrationsbesvær. ...
- E 104, E 32, E 133 + E 160b. Farvestofferne kan udløse en allergisk reaktion.
- E 120. ...
- E 200 + E 202-203. ...
- E 210-219. ...
- E 220 + E 221-224 + E 226-228. ...
- E 249 + E 250. ...
- E 320 + E 321.
Hvad er surhedsregulerende middel e330?
Naturligt forekommende syre og dens salte. Citronsyre findes, som navnet angiver, i særligt store mængder i citroner, hvorfra den også udvindes. Kan også fremstilles ved biosyntese. Saltene, kaldet citrater, fremstilles ud fra syren.
Hvad er e120 lavet af?
Karmin
er et kraftigt rødt farvestof af organisk oprindelse. Det udvindes af cochenillelus og
indeholder carminsyre. Farvestoffet
er godkendt i EU med nr. E-120.
Hvorfor indeholder nogle økologiske varer e-numre?
Forarbejdning af
økologiske fødevarer er kendetegnet ved:
Økologiske fødevarer indeholder kun få tilsætningsstoffer. Kun 49 ud af de 350 tilladte tilsætningsstoffer (
E-
numre) i EU er tilladte i
økologiske produkter. Der må for eksempel ikke bruges kunstige farvestoffer eller sødemidler i
økologiske fødevarer.
Hvorfor er E-numre farlige?
E-
numre kan give kræft Nitrit
E 250 og nitrat
E 249, der bruges til at konservere kød, kan danne nitrosaminer, der i dyreforsøg har vist sig at være kræftfremkaldende. Danmark har siden 1995 haft lavere grænseværdier for nitrit end resten af EU.
Er alle e-numre farlige?
E-
numre er ikke så
farlige, som mange tror. En stor gruppe af dem er naturlige tilsætningsstoffer. Her er myter og fakta om de små
numre.
Alle E-
numre er tjekket af myndighederne, før de må bruges i mad og drikke.