Table of Contents:

  1. Hvordan måler man kvadratmeter på væg?
  2. Hvordan måler man en væg?
  3. Hvor meget maling skal jeg bruge til en væg?
  4. Hvor mange kvadratmeter er min væg?
  5. Hvor mange m2 væg?
  6. Hvor langt rækker 3 l maling?

Hvordan måler man kvadratmeter på væg?

SÅDAN BEREGNER DU DIT FORBRUG AF MALING
  1. Mål højden og bredden af af væggen, for at få antallet af kvadratmeter.
  2. Mål vinduer og døre, og træk resultatet fra ovenstående.
  3. Eks: "Væg er 10 meter lang og 2,4 meter høj = 24 m - Dør på 2 m2 = 22 m2".

Hvordan måler man en væg?

I bund og grund skal du bare måle omkredsen af rummet og gange det med højden. Derefter modregner du arealet af døre og vinduer. Det er bøvlet at måle de lange vægge med en tommestok. Og har du højt til loftet, er en tommestok langt fra optimal.

Hvor meget maling skal jeg bruge til en væg?

Vægge og lofter per lag: Cirka 1 liter maling til 6-10 kvadratmeter. Træ og metal per lag: Cirka 1 liter maling til 6-10 kvadratmeter. Facade og murværk: Cirka 1 liter til at dække 6-8 kvadratmeter.

Hvor mange kvadratmeter er min væg?

Når du beregner overfladen af et areal, skal du måle højde og bredde og gange dem med hinanden (højde x bredde = areal). Vægfladerne i et rum kan også beregnes ved at kende gulvarealet. Er rummet fx 30 m² går vi ud fra, at to af væggene er 15 m. brede, mens de resterende to vægge er 2 m.

Hvor mange m2 væg?

Ønsker du selv at male, skal du have målt dine rum op, så du ved, hvor meget maling du skal have bestilt. Er der tale om almindelig hvidtning af vægge og lofter, kan du som udgangspunkt regne med, 8-10 m2/l for vægge og 6-8 m2/l for lofter. Det afhænger dog af overfladen, og om væggen tidligere er malet.

Hvor langt rækker 3 l maling?

Vægmaling rækker ofte til 5-7 m² pr. liter til første lag og 8-10 m² til andet lag. Loftmaling rækker ofte til 5-7 m² pr.