Table of Contents:

  1. Hvad bruges danske majs til?
  2. Hvordan dyrker man babymajs?
  3. Hvor kommer minimajs fra?
  4. Hvor mange majskolber kommer der på en plante?
  5. Hvor mange majs giver en plante?

Hvad bruges danske majs til?

I Danmark bliver hovedparten af majsen anvendt som foder til malkekøer i form af ensilage, men de seneste par år er der også sket en lille stigning i majs høstet ved modenhed (kernemajs).

Hvordan dyrker man babymajs?

Majs skal sås i en varm jord for at de kan spire. Derfor skal man som regel hen omkring 1. maj, inden det er godt at så majs ude i haven. Du kan også starte dem i drivhus, og så plante de små planter ud i køkkenhaven omkring 1.

Hvor kommer minimajs fra?

De små majs, også kaldet fingermajs, er nemlig majskolber, der ikke er udviklet endnu. De dyrkes primært i USA og Thailand, og elskere af asiatisk mad vil garanteret have brugt dem i stir fry-retter.

Hvor mange majskolber kommer der på en plante?

Hver plante kan lave 2-. 4 kolber. Majs forkultiveres i april i drivhus eller vindueskarm, ved 20-32 C. Læg et frø i hver sin lille potte, for meget håndtering er ikke godt, de knækker nemt.

Hvor mange majs giver en plante?

Udbyttet per plante skal helst være på 3 til 5 kolber. Man regner med, at udviklingstiden for en majsplante fra såning frem til høst er 12 til 15 uger. Indianerne dyrkede majsen sammen med stangbønner, som majsen støttede sig til.