Table of Contents:

  1. Hvor meget krymper lyocell?
  2. Er lyocell åndbart?
  3. Er der plastik i viskose?
  4. Hvordan vasker man lyocell?
  5. Er lyocell godt?

Hvor meget krymper lyocell?

Lyocell (TENCEL) Lyocell har en høj strækstyrke i både våd og tør tilstand. Lyocell er ikke statisk som vi kender det fra mange andre syntestiske metervarer. Lyocell har et flot fald, men piller og krymper nemt, så derfor skal man behandle produktet forsigtigt.

Er lyocell åndbart?

Udover at være et af de mest miljøvenlige materialer i tøjindustrien, har Tencel ® Lyocell mange gode egenskaber. Det er virkelig blødt og behageligt at have på og det falder rigtig flot. Det er et meget åndbart materiale, og derudover er det bakteriehæmmende, så der faktisk kan spares en vask eller to.

Er der plastik i viskose?

Viskose laves af cellulose fra træ, plantefibre, bambus eller sågar tang, som via kemiske processer omdannes til en tyktflydende fibervæske, der blandt mange andre ting, kan laves til viskose stof. Viskose går under kategorien semi-syntetisk materiale, da det hverken er 100% naturligt eller syntetisk.

Hvordan vasker man lyocell?

Lyocell/TENCELVask ved 30- 40 grader og undgå helst tørretrumbler for at beholde den bløde glatte overflade. Lyocell kan have tendens til at krølle, men kan også meget hurtigt stryges eller dampes glat ved middel varme. For et miljøvenligt valg, vask ved 30 grader og lufttør tøjet.

Er lyocell godt?

På Huden. Lyocell har en meget lang liste af gode egenskaber. Det er blødt, slidstærkt, meget åndbar, holder godt på farven og kan optage meget fugt uden at føles våd. Derudover er lyocell temperaturregulerende og bakteriehæmmende, så det behøver ikke så hyppig vask.