Table of Contents:

  1. Hvem er Løjtnant Kotler?
  2. Hvor er Drengen i den stribede pyjamas lavet?
  3. Hvornår er Drengen i den stribede pyjamas skrevet?
  4. Hvor kommer Shmuel fra?
  5. Hvad hedder manden fra op?
  6. Hvad hedder drengen fra op?
  7. Hvad hedder fuglen fra op?
  8. Hvem lavede stregen?

Hvem er Løjtnant Kotler?

Nazisten løjtnant Kurt Kotler Kotler er den hårde nazistiske soldat, der arbejder tæt sammen med faderen. Han udvikler et venskab med Brunos storesøster, som han inspirerer til at lægge dukkerne væk og fylde værelset med nazistisk propaganda.

Hvor er Drengen i den stribede pyjamas lavet?

Filmens hovedperson er den 8-årige Bruno, der bor i Berlin sammen med sine velstillede forældre og sin fire år ældre søster. Da Brunos far, der er en højtrangerende soldat tæt på Hitler, bliver forfremmet til lejrkommandant for en koncentrationslejr, flytter familien ud på landet.

Hvornår er Drengen i den stribede pyjamas skrevet?

Drengen i den stribede pyjamas (originaltitel The Boy in the Striped Pajamas) er en roman fra 2006 skrevet af den irske forfatter John Boyne. Romanen omhandler den ni-årige Bruno, der er søn af en lejrkommandant i en tysk koncentrationslejr under 2.

Hvor kommer Shmuel fra?

Shmuel blev født i Polen til jødiske forældre. Både drenge er uddannet: Bruno har en privat tutor, der lærer ham, hvad det nazistiske parti finder passende; Shmuel er skolet og hans mor lærer ham fremmedsprog, som hun selv var lærer.

Hvad hedder manden fra op?

Derfor binder han en hel masse balloner til sit hus og flyver til Sydamerika, hvor der er eventyr sammen med drengen Robert, hunden Doggy og den sjældne fugl Kenneth. Afsløringer af handling, afslutning og/eller plot ender her.

Hvad hedder drengen fra op?

Carl Fredricksen, en 78-årig ballonsælger, er i sit livs efterår og opfylder en livslang drøm om det store eventyr. Carl binder tusinder af balloner fast til sit hus, og så stiger han ellers til vejrs og sætter kursen mod Sydamerikas eventyrlige vildmarker.

Hvad hedder fuglen fra op?

Derfor binder han en hel masse balloner til sit hus og flyver til Sydamerika, hvor der er eventyr sammen med drengen Robert, hunden Doggy og den sjældne fugl Kenneth.

Hvem lavede stregen?

La Linea, på dansk også kendt som Stregen, er en italiensk tegnefilm-figur, som blev skabt i 1969 af den italienske tegner og animator Osvaldo Cavandoli.