Table of Contents:

  1. Hvad taler man i Liberia?
  2. Hvad betyder Liberia?
  3. Er Liberia fattig?
  4. Hvor mange sulter i Liberia?
  5. Hvor ligger Liberia?

Hvad taler man i Liberia?

EngelskLiberia / Officielt sprogEngelsk er et germansk sprog, der tales på de Britiske Øer, i Nordamerika, Australien, New Zealand og flere andre steder. Det er officielt sprog i flere afrikanske lande og i Sydasien. Det er desuden det mest udbredte internationale sprog. Wikipedia

Hvad betyder Liberia?

Navnet Liberia kommer fra det latinske ord liber 'fri'. Navnet grunder i, at landet blev oprettet som hjemland for frigjorte afroamerikanske slaver. præsident George Weah (siden den 22. januar 2018); præsidenten er både statsoverhoved og (fra samme dato) regeringsleder.

Er Liberia fattig?

Til trods for adgang til naturressourcer er Liberia et af de fattigste lande i verden – hvilket skyldes, at landet har været præget af krig og politisk uro.

Hvor mange sulter i Liberia?

Efter hans død har Liberia været præget af statskup, økonomiske problemer og stor modstand. Efter statskuppet af Charles Taylor i 1988, blev landet ført ud i en meget blodig borgerkrig. Mere end 270 000 mennesker mistede livet og flere hundrede tusinder flygtede til nabolandene.

Hvor ligger Liberia?

Liberia (officielt: Republikken Liberia) er et land beliggende i den vestlige del af Afrika. Landet blev grundlagt af frigivne slaver, der slog sig ned i området omkring 1822. Landet blev i 1847 en uafhængig republik.