Table of Contents:

  1. Hvor præcis er ægløsningstest?
  2. Kan man have LH stigning uden ægløsning?
  3. Kan man få en positiv ægløsningstest hvis man er gravid?
  4. Hvor længe havde i positiv æl test?
  5. Hvor længe kan man teste positiv på ægløsningstest?

Hvor præcis er ægløsningstest?

Hvor sikker er en ægløsningstest? De tests, der findes til hjemmebrug i dag, er alle af meget god kvalitet. Størstedelen af alle ægløsningstest er over 99% sikre, såfremt du har udført testen nøjagtig efter brugsvejledningens instruktioner.

Kan man have LH stigning uden ægløsning?

En ægløsningstest er en hjemmetest der måler tilstedeværelsen af det luteiniserende hormon, LH, som stiger kraftigt 24-48 timer før ægløsning sker. Når du finder LH-stigning ved du at ægløsning nærmer sig og at du har en høj chance for at blive gravid.

Kan man få en positiv ægløsningstest hvis man er gravid?

De fleste ægløsningstest kan ikke skelne mellem de to hormoner. Derfor kan en ægløsningstest reagere på hCG og vise graviditet. En ægløsningstest bør dog aldrig erstatte en graviditetstest. hCG forekommer i kroppen, selvom du ikke er gravid.

Hvor længe havde i positiv æl test?

Når testen er positiv, dvs. når der er målt en stigning i koncentrationen af LH, er chancen for at kvinden bliver gravid størst de efter-følgende 2-3 dage. Ægget befrugtes, hvis det møder en sædcelle i æggelederen de første 12-24 timer efter ægløsningen. Sker det, bliver kvinden gravid.

Hvor længe kan man teste positiv på ægløsningstest?

Der skal helst gå 24 timer mellem hver test. Du kan dog tage dem med kortere tidsinterval men aldrig mere. Går der over 24 timer, kan du "misse" et positivt resultat.