Table of Contents:

  1. Hvor køber man citrontimian?
  2. Hvornår skal man plante timian?
  3. Er timian bitter?
  4. Hvad kan man bruge timian til?
  5. Kan Havetimian spises?
  6. Kan timian klippes ned?
  7. Hvornår klipper man timian ned?

Hvor køber man citrontimian?

Citrontimian, skåret | Coop.dk MAD.

Hvornår skal man plante timian?

Hvis du gerne vil så timian fra frø, kan du forspire frøene i starten af april måned. Du skal være opmærksom på, at der findes få arter og sorter af timian, som egner sig til at blive sået. Det er en fordel at så i flamingokasser med en jordblanding af fin muld og sand. Du sår ved at trykke frøene let ned i jorden.

Er timian bitter?

Tilsæt timian sparsomt og tidligt Sørg dog for at bruge den sparsomt. Bruger du for meget eller tilsætter den for sent, kan smagen blive for bitter og dominerende på grund af den kraftige smag. Bladende fra stilkene vil typisk falde af og opløses i retten, men husk at fiske stilkene op, inden du serverer.

Hvad kan man bruge timian til?

Det er bladene og blomsterne, der anvendes som krydderurt i maden. Traditionelt anvendes timian til gule ærter, pølser og supper. Den er også god til marinering af kød fx sammen med persille, hvidløg og laurbærblade. Er god i gryderetter med vin og til ovnbagte grøntsager.

Kan Havetimian spises?

De er forskellige i højde, blad- og blomsterfarve samt duft og smag. Timian er ikke kun en meget brugt og værdsat krydderurt, som kan høstes frisk stort set hele året, det er også en flot prydplante til stenhaven, som krukkeplante, bunddække eller som en timianplæne med lavtvoksende arter.

Kan timian klippes ned?

Vanding og beskæring af timian Hvis din timianplante står det samme sted i haven i en årrække, kan du beskære den i foråret. Det forhindrer planten i at forvedde og blive ranglet. Timian skal beskæres, så der stadig sidder grønne blade tilbage. Skærer du længere ned, risikerer du, at urten ikke vækster.

Hvornår klipper man timian ned?

Som hovedregel er det godt at beskære timian i foråret, når nattefrosten er overstået. Alt du skal gøre er at gribe en saks og klippe ned, så der stadig sidder grønne blade tilbage. Hvis du beskærer den for meget, riskierer du at den ikke kan komme sig.