Table of Contents:

  1. Hvad er pH værdien af citronsaft?
  2. Er citronsaft en syre?
  3. Hvilken syre er der i citron?
  4. Hvad gør appelsinjuice sur?
  5. Hvad er E330 lavet af?

Hvad er pH værdien af citronsaft?

Postevand og kildevand pH 7 - indeholder ikke syre Citron pH 2,3 Ribena drikkeklar pH 3,0.

Er citronsaft en syre?

Citron er meget syre, når du står med den i hånden, men når du spiser citron bliver den omdannet til base, som slut produkt i kroppen. Så det er ikke den aktuelle PH værdi fødevaren har, men den PH værdi der sker i omsætningen, der er det afgørende for om fødevaren er syre eller base for kroppen.

Hvilken syre er der i citron?

Citronsyre, 2-hydroxy-1,2,3-propantricarboxylsyre, C6H8O7, organisk syre med tre carboxylgrupper; findes som farveløse krystaller ved stuetemperatur. Citronsyre er vidt udbredt i naturen som stofskifteprodukt i dyr og planter og forekommer i særlig høje koncentrationer (omkring 5 %) i lime og citron.

Hvad gør appelsinjuice sur?

Fosforsyre forbedrer smagen, men er samtidig en meget stærk syre. I nogle sodavand er der også citronsyre. Cola har en pH-værdi på omkring 2,5. Appelsinjuice har til sammenligning en pH-værdi på 3,8.

Hvad er E330 lavet af?

Citronsyre er en middelstærk, trivalent syre med formlen C6H8O7. Den findes naturligt i citrusfrugter, men fremstilles hovedsagelig kunstigt. Citronsyre har e-nummeret E330 og anvendes i fødevareindustrien som surhedsregulerende middel.