Table of Contents:
- Hvad er pH værdien af citronsaft?
- Er citronsaft en syre?
- Hvilken syre er der i citron?
- Hvad gør appelsinjuice sur?
- Hvad er E330 lavet af?
Hvad er pH værdien af citronsaft?
Postevand og kildevand
pH 7 - indeholder ikke syre
Citron pH 2,3 Ribena drikkeklar
pH 3,0.
Er citronsaft en syre?
Citron er meget
syre, når du står med den i hånden, men når du spiser
citron bliver den omdannet til base, som slut produkt i kroppen. Så det er ikke den aktuelle PH værdi fødevaren har, men den PH værdi der sker i omsætningen, der er det afgørende for om fødevaren er
syre eller base for kroppen.
Hvilken syre er der i citron?
Citronsyre, 2-hydroxy-1,2,3-propantricarboxylsyre, C6H8O7, organisk
syre med tre carboxylgrupper; findes som farveløse krystaller ved stuetemperatur. Citronsyre er vidt udbredt i naturen som stofskifteprodukt i dyr og planter og forekommer i særlig høje koncentrationer (omkring 5 %) i lime og
citron.
Hvad gør appelsinjuice sur?
Fosforsyre forbedrer smagen, men er samtidig en meget stærk syre. I nogle sodavand er der også citronsyre. Cola har en pH-værdi på omkring 2,5.
Appelsinjuice har til sammenligning en pH-værdi på 3,8.
Hvad er E330 lavet af?
Citronsyre er en middelstærk, trivalent syre med formlen C6H8O7. Den findes naturligt i citrusfrugter, men fremstilles hovedsagelig kunstigt. Citronsyre har e-nummeret
E330 og anvendes i fødevareindustrien som surhedsregulerende middel.