Table of Contents:

 1. Hvad er forskellen på 5 og 6 gear?
 2. Hvilken gearkasse er bedst?
 3. Hvilke fordele er der ved en 6 trins gearkasse?
 4. Hvordan ved man om koblingen er gået?
 5. Hvad betyder R på automatgear?
 6. Er der kobling i automatgear?
 7. Hvilke biler kører med CVT gearkasse?
 8. Hvad er bedst automatgear eller manuel?
 9. Hvad er EAT8 gear?
 10. Hvad koster det at skifte en gearkasse?

Hvad er forskellen på 5 og 6 gear?

I en bil med manuelt gear er der 5 eller 6 fremadrettede gear og bakgear, som føreren af bilen selv skifter, mens biler med automatisk gear udfører de nødvendige gearskift automatisk. Fordelene ved at køre i en bil med automatgear er naturligvis, at du slipper for at skifte gear overhovedet. Det drejer sig om komfort.

Hvilken gearkasse er bedst?

Gearkassen vil typisk også vælge det mest brændstofbesparende gear, og skal du accelerere hårdt, så finder gearkassen selv det bedste gear. Ved kø-kørsel og bykørsel er automatgear især smart.

Hvilke fordele er der ved en 6 trins gearkasse?

Den kombinerer fordelene ved automatiske og manuelle gearkasser, hvilket sikrer maksimal kørekomfort mens føreren stadig kan skifte gear manuelt når de ønsker. Nogle S tronic gearkasser er kopier af de DSG-gearkasser som Volkswagen Group monterer på de fleste modeller fra Škoda, SEAT og Volkswagen.

Hvordan ved man om koblingen er gået?

Syv tegn på din kobling er slidt:
 1. Du oplever et hvin fra kobling. ...
 2. Du oplever et hvin under udkobling. ...
 3. Du oplever at din motorlyd stiger eller falder. ...
 4. Der kommer en brændt lugt fra bilen. ...
 5. Du oplever det er svært at træde pedalen i bund. ...
 6. Du oplever at koblingen rusker. ...
 7. Du oplever en mislyd ved gearskifte.

Hvad betyder R på automatgear?

R står for Reverse – bakgear. N står for Neutral – frigear. Hvis du skal skubbe eller trille bilen, er det dette trin du vælger. En væsentlig forskel i forhold til biler med manuelt gear er, at du ikke skal sætte bilen i N, når du kører ned af bakke, og øjner en mulighed for at spare brændstof.

Er der kobling i automatgear?

En automatgearkasse har ikke kobling, men bruger i stedet en momentomformer, der med væske og skovlhjul forbinder motor og gearkasse.

Hvilke biler kører med CVT gearkasse?

Xtronic CVT er en elektronisk styret kontinuerlig variabel gearkasse, der sidder på mange modeller fra Nissan og på nogle fra Renault og Infiniti. Den er blevet produceret siden midten af 2000'erne. Moderne modeller har en tilstand for manuelt gearskifte med 6 virtuelle gear.

Hvad er bedst automatgear eller manuel?

I Bilernes Hus koster en bil med automatgear omkring 10.000 – 20.000 kr. mere end en bil med manuelt gear. I udviklingen af automatgear er forbruget af brændstof også forbedret drastisk, så der stort set ikke længere er forskel på forbruget af brændstof, om du kører med automatisk eller manuelt gearskifte.

Hvad er EAT8 gear?

Den nye EAT8 gearkasse er lige så økonomisk som vores manuelle gearkasse og har et hurtigt og glidende gearskifte takket være den nye elektriske gearvælger 'Shift and Park by wire´. Man har også mulig for at skifte over til manuel gear, ved hjælp af de sporty og hurtig reagerrende paddleshifts som sidder ved rattet.

Hvad koster det at skifte en gearkasse?

For nogle bilmærker ligger gearkasseprisen nede omkring de 40 kr. for en ny gearkasse, mens den øvre ende af prislisterne for andre mærker nemt rammer et sted mellem 10.000 og 15.000 kr. Gearkasse priser er i det hele taget meget svingende fra bilmærke til bilmærke og fra model til model.