Table of Contents:

  1. Hvor gamle må dæk på biler være?
  2. Hvornår er mine dæk slidt?
  3. Hvor gamle må dæk være i Tyskland?
  4. Hvad siger loven om dæk?
  5. Hvor tit skal man skifte bildæk?
  6. Hvor gamle må vinterdæk være i Tyskland?
  7. Hvilke 3 dæktyper er tilladt og hvornår kører vi med hvad?

Hvor gamle må dæk på biler være?

FDM anbefaler dækmønsteret er på minimum 3 mm, lovkravet er minimum 1,6 mm. Men skulle dine dæk ikke blive slidt ned, bør du ikke lade dem blive ældre end 10 år, da dækkets gummiblanding ændre karakter, og dækket dermed mister nogle af sine oprindelige egenskaber.

Hvornår er mine dæk slidt?

Dæk har i dag en slidindikator der viser, hvornår dækket er slidt ned til lovens minimumskrav på 1,6 mm. Kommer dækmønsteret ned til mærket, skal dækkene skiftes. De fleste nyere vinterdæk har nu også en ekstra slidindikator ved 3-4 mm. FDM anbefaler, at du allerede skifter dækket, når det nærmer sig 3 mm.

Hvor gamle må dæk være i Tyskland?

Der er dog ikke en generel aldersgrænse for hvor gamle dæk du køre med i Tyskland, dog er der en undtagelse. Dæk på traileren som er tempo 100 godkendt IKKE være mere end fem år gamle.

Hvad siger loven om dæk?

Ifølge dansk lovgivning skal du køre med fire ens dæk. Det betyder, at din bil skal monteres med enten fire sommerdæk, fire vinterdæk eller fire helårsdæk. ... Er dine dæk M+S mærkede er det dog tilladt at køre med både vinter- og helårsdæk, men samtlige fire dæk skal have en M+S markering.

Hvor tit skal man skifte bildæk?

Typisk skal du skifte dæk to gange om året, når du skifter mellem sommer- og vinterdæk og tilbage igen, derudover anbefaler vi at dækkene bliver udskiftet, hvis de er mere end 5 år gamle. Du kan vælge selv at skifte dæk eller få dit lokale værksted til at gøre det for dig.

Hvor gamle må vinterdæk være i Tyskland?

Vinterdæk, der er mærket med ”M+S”, anvendes i Tyskland frem til 30. september 2024, hvis de er købt og påmonteret inden den 1. januar 2018.

Hvilke 3 dæktyper er tilladt og hvornår kører vi med hvad?

Reglen om ens dæk I Danmark er det lovligt at køre med fire dæk fra forskellige fabrikanter og med forskellige mønstre. Derimod er det ulovligt at køre med både sommer- og vinterdæk på én gang. Du skal altså enten køre med fire sommerdæk, fire vinterdæk eller fire helårsdæk.