Table of Contents:

  1. Hvordan er vejret i Tjekkiet i oktober?
  2. Hvilken klimazone ligger Tjekkiet i?
  3. Er der bjerge i Prag?
  4. Hvor mange bjerge er der i Tjekkiet?
  5. Hvor varmt er der i Prag i oktober?
  6. Er der bjerge i Tjekkiet?

Hvordan er vejret i Tjekkiet i oktober?

Temperaturen i Tjekkiet i oktober er på den kolde side med temperaturer på 6°C grader og 13°C grader. Sørg for at medbringe en varm jakke i oktober måned. Der kommer mange regnvejrsdage i oktober i Tjekkiet.

Hvilken klimazone ligger Tjekkiet i?

Tjekkiet ligger i en tempereret klimazone. Dette giver landet milde og fugtige somre, efterfulgt af en kold, våd og overskyet vinter med snefald. I Bjergområderne er der derfor også flere gode skisportssteder. Tjekkiet er en indlandsstat i Centraleuropa omgivet af Polen, Tyskland, Østrig og Slovakiet.

Er der bjerge i Prag?

Landet har et varieret landskab, og er hovedsageligt inddelt i de to områder Bøhmen og Mæhren. Bøhmen i vest er et område, som bliver drænet af floderne Labe (Elbe på tysk) og Vltava (Moldau på tysk), og er omringet af stort set lave bjerge som Sudeterne.

Hvor mange bjerge er der i Tjekkiet?

De indre dele af landet er overvejende svagt kuperet højland med skovklædte højdedrag og frugtbare dale. Ca. 2/3 af landet ligger under 500 m.o.h.; lidt under 1/3 mellem m højde, og kun ca. 2% ligger højere end 1000 m. Landets højeste punkt er Sněžka (1602 m) i bjergkæden Krkonoše.

Hvor varmt er der i Prag i oktober?

Gennemsnitstemperatur
DagstemperaturNedbør (gennemsnit pr. måned)
septemberDagstemperatur 17°cNedbør (gennemsnit pr. måned) 53mm
oktoberDagstemperatur 12°cNedbør (gennemsnit pr. måned) 39mm
novemberDagstemperatur 5°cNedbør (gennemsnit pr. måned) 47mm
decemberDagstemperatur 2°cNedbør (gennemsnit pr. måned) 47mm

Er der bjerge i Tjekkiet?

Landskab. Tjekkiet er omgivet af bjerge: I SV ligger bjergkæden Šumava (Böhmerwald), i NV Krušné hory (Erzgebirge), i nord Krkonoše (Karkonosze) og Sudeterne og længst mod øst De Hvide Karpater. De indre dele af landet er overvejende svagt kuperet højland med skovklædte højdedrag og frugtbare dale.