Table of Contents:

  1. Hvad er det koldeste der har været i Norge?
  2. Hvor er det koldest i Norge?
  3. Hvor meget regner det i Norge?
  4. Hvordan er vejret i Norge i juni?
  5. Hvor koldt er der i Norge i februar?
  6. Hvor er der varmest i Norge?
  7. Hvor koldt er det i Norge om vinteren?
  8. Er der sne i Norge i marts?
  9. Hvor sner det mest i Norge?

Hvad er det koldeste der har været i Norge?

Karasjok, der ligger i Finnmarken i Nordnorge, er også indehaver af den absolutte kulderekord i Norge. Den blev målt den 1. januar 1886 - og lyder på -51,4°.

Hvor er det koldest i Norge?

De laveste temperaturer ses i fjeldområdernes dalstrøg, hvor kulden i stille vejr kan synke til bunds. Ser man bort fra fjeldområderne, så er det koldeste område den norske del af Lapland, Finnmarksvidda, hvor påvirkningen fra Atlanterhavet ikke slår igennem.

Hvor meget regner det i Norge?

I bjergområderne falder omkring 3.500 mm per år i gennemsnit og op til 5.000 mm i de nedbørrigeste år. I Bergen falder der gennemsnitligt cirka 2,250 mm om året. Det fugtige klima skyldes Golfstrømmen, som også giver mildere vintre end i andre dele af Norge, og i kystområderne er regn mere almindelig end sne.

Hvordan er vejret i Norge i juni?

Temperaturen i Norge i juni er på den kolde side med temperaturer på 8°C grader og 18°C grader. Sørg for at medbringe en varm jakke i juni måned. Der kommer mange regnvejrsdage i juni i Norge. Norge kan forvente 15-22 regnvejrsdage i gennemsnit, så sørg for at medbringe regnjakke, så du ikke bliver våd den måned!

Hvor koldt er der i Norge i februar?

Vejret i Norge i februar er utroligt koldt med temperaturer på -8°C grader og -2°C grader. Vi anbefaler, at du klæder dig varmt på og husker at medbringe dine vanter! Du kan forvente regn i cirka halvdelen af februar måned i Norge.

Hvor er der varmest i Norge?

De varmeste og mest stabile vejrforhold findes som regel på den østlige side af de sydligste fjelde, inklusiv sydkysten fra Mandal til Oslo, men også længere mod nord er temperaturerne behagelige – nogle gange over 25 grader.

Hvor koldt er det i Norge om vinteren?

Om vinteren er gennemsnitstemperaturen i Norge -6,8 grader, men forholdene kan variere meget. Oslo og omegn har ofte snevejr, og gennemsnitstemperaturer lige under frysepunktet. De allerinderste dele af Finnmark og Troms i Nord-Norge samt Trøndelag og Østlandet kan opleve meget kolde vintre med masser af sne.

Er der sne i Norge i marts?

Kan det sne i Norge i marts? Der er 12 snevejrsdage i Norge i marts.

Hvor sner det mest i Norge?

Oslo og omegn har ofte snevejr, og gennemsnitstemperaturer lige under frysepunktet. De allerinderste dele af Finnmark og Troms i Nord-Norge samt Trøndelag og Østlandet kan opleve meget kolde vintre med masser af sne.