Table of Contents:

  1. Hvilket lys er godt for øjnene?
  2. Hvad hjælper blue light briller?
  3. Hvor mange lumen til læselampe?
  4. Hvor mange lumen til læselys?
  5. Hvilken farvetemperatur?

Hvilket lys er godt for øjnene?

For selvom det blåviolette lys har meget mindre energi end det ultraviolette lys, passerer det stort set ufiltreret gennem øjet og når nethinden. Som følge af kontrastvirkningen bliver det ultraviolette lys absorberet næsten fuldstændigt af øjets forreste del, så kun knap 5 % når helt frem til nethinden.

Hvad hjælper blue light briller?

Blue light briller er briller til at bekæmpe det blå lys fra vores digitale enheder som vores telefoner, computere, TV-skærme og andre skærme udsender – du kan få disse både med eller uden styrke. Blå lys briller kaldes derfor også for skærmbriller, da de er lavet til at have på, når man kigger på en skærm.

Hvor mange lumen til læselampe?

Læselys må ikke være blændende, men skal alligevel være kraftigt nok, til at man også kan læse det med småt ;-) Vi anbefaler en LED pære som lyser mellem 500-800 lumen.

Hvor mange lumen til læselys?

Som en tommelfingerregel gælder det, at der gennemsnitligt skal være mellem 2 lumen pr m2 til aktiviteter som fx at læse, strikke eller arbejde ved en computer.

Hvilken farvetemperatur?

Den optimale farvetemperatur estimeres normalt til 2700 Kelvin. Denne masse giver et varmt og behageligt lys – og jo højere Kelvin-værdien er, jo koldere et lys giver lyskilden.