Table of Contents:

 1. Hvad koster en pære til bilen?
 2. Er LED lys lovligt?
 3. Hvilke pærer skal jeg vælge til min bil?
 4. Hvad er reglerne for bilens blinklys?
 5. Hvilken H7 pære er bedst?
 6. Hvordan skifter man baglygte?
 7. Hvilket lys skal man køre med når det regner?
 8. Hvornår er det lovpligtigt at blinke?
 9. Hvor lang afstand skal du mindst have til forankørende?
 10. Hvad er forskellen på H4 og H7 pærer?
 11. Kan man selv skifte baglygte?
 12. Hvordan skifter man bremselys?

Hvad koster en pære til bilen?

Prisen for udskiftning af Philips forlygtepære er 179 kroner pr. stk, og prisen for udskiftning af Philips pære i andre lygter er 89 kroner pr. stk. I denne pakkepris er inkluderet skift samt den Philips pære, der passer til din bil.

Er LED lys lovligt?

“Det er i princippet lovligt at eftermontere LED-lyskilder, hvis lygtehuset er godkendt til LED. Virkeligheden er dog, at ingen halogen-lygtehuse i dag er godkendt til LED. Det er derfor ulovligt at eftermontere LED-retrofitter i en halogenlygte og køre på offentlig vej.

Hvilke pærer skal jeg vælge til min bil?

Sådan finder du de rigtige pærer til bilen At vælge de rigtige bilpærer er ingen videnskab. Ofte er det nemlig bilmodellen og produktionsåret der bestemmer, hvilke autopærer der passer til de forskellige lys på bilen. Før du køber nye pærer til bilen, er det derfor en god ide at kigge i bilens instruktionsbog.

Hvad er reglerne for bilens blinklys?

Der skal såvel forpå som bagpå være et lige antal blinklys, anbragt højst 40 cm inden for køretøjets yderste kant med en indbyrdes afstand på mindst 60 cm. Der skal desuden være mindst eet blinklys på hver side anbragt således, at afstanden fra køretøjets forreste punkt til blinklyset ikke overstiger 180 cm.

Hvilken H7 pære er bedst?

Imellem de to modeller vil den bedste pærer til bil af H7-modellen være den fra Ultralife-serien. Der er nemlig tale om en bedre investering. Derudover slipper du også for at skulle skifte dine bilpærer nær så ofte.

Hvordan skifter man baglygte?

Pæren afmonteres typisk ved at trykke den ned og dreje den lidt til den ene side, i nogle tilfælde kan de trækkes lige ud. Den nye pære sættes ind ved at trykke ned og dreje lidt på den eller bare trykke den på plads. Afhængig af lygtemodellen og pæren. Sæt tænding på bilen for tjekke om pæren virker som den skal.

Hvilket lys skal man køre med når det regner?

Krav til lys på bilen Nærlys: Skal oplyse vejen mindst 30 meter foran og skal lyse hvidt eller gulligt. Fjernlys: Skal oplyse vejen mindst 100 meter foran og skal lyse hvidt eller gulligt. Baglygter: Skal være synlige 300 meter bag bilen. Bremselys: Skal lyse kraftigere end baglyset.

Hvornår er det lovpligtigt at blinke?

​Kørende skal give tegn med blinklys til højre før standsning på vej. ​Kørende kan give tegn med blinklys, med ca. 4 blink, før vognbaneskift/ overhaling, eller når det er til nyttig vejledning for den øvrige færdsel (kun på bredde hovedgader i bymæssig bebyggelse).

Hvor lang afstand skal du mindst have til forankørende?

Som en tommelfingerregler gælder det, at hvis man kører 100 km/t, så skal afstanden til den forankørende være mindst 50 meter – og det er faktisk længere, end de fleste lige tror. Til sammenligning er der 100 meter mellem de hvide kantpæle, der står langs vej.

Hvad er forskellen på H4 og H7 pærer?

H4 lampen har glødeelementet til både højt og kort lys bygget ind i samme pære. H4 lamper nøjes derfor med en enkelt parabol til at reflektere lyset fra pæren ud gennem lygteglasset. H7 lampen har derimod en særskilt pære til både højt og lavt lys. Den må derfor have to paraboler indbygget i lygten.

Kan man selv skifte baglygte?

Du kan selv skifte dine lys og lygter på bilen, men vi anbefaler, at du får din mekaniker til at udføre opgaven, da du så kan være sikker på, at de bliver monteret korrekt, og ikke sprænger hurtigt efter, de er monteret.

Hvordan skifter man bremselys?

Bremselys, baglys og baklys Hvis du ikke kan se nogle skruer, skal du komme til pærerne inde fra bilen. Du må ikke begynde at flå lygteglasset af, for så går det bare i stykker. Følg lygterne til indersiden af bilen, og led efter en åbning der kan bruges til at skifte pærer.