Table of Contents:

 1. Kan man have 2 han marsvin sammen?
 2. Hvor kloge er marsvin?
 3. Hvor mange marsvin kan gå sammen?
 4. Kan man overfodre marsvin?
 5. Hvor meget plads skal 2 marsvin have?
 6. Hvornår må man avle på marsvin?
 7. Hvor intelligente er marsvin?
 8. Kan marsvin blive renlige?
 9. Hvad koster det at få et marsvin kastreret?
 10. Hvor kan marsvin godt lide at blive nusset?
 11. Kan marsvin lide at blive kælet?
 12. Hvor meget plads kræver marsvin?
 13. Hvordan finder marsvinet sin føde?
 14. Hvornår er marsvin aktiv?
 15. Hvad kan et marsvin ikke tåle?

Kan man have 2 han marsvin sammen?

Hanmarsvin ændrer ikke adfærd når de kastreres, og det er derfor ikke nogen løsning at kastrere dem. Det kan derfor på ingen måde anbefales at have to hanner sammen. Har man to hanner gående sammen, der pludselig bliver uvenner, bør man aldrig forsøge at introducere dem til hinanden igen.

Hvor kloge er marsvin?

Biologer ved universitetet i Münster sætter sig grundigt ind i marsvinets levevis og afslører, at disse nuttede gnavere også kan være meget intelligente. Se alt det, du vil.

Hvor mange marsvin kan gå sammen?

Marsvin er et socialt flokdyr, som har bedst af at gå sammen med andre artsfæller, men når 2 eller flere marsvin sættes sammen, så skal man være opmærksom på flere ting. Burets størrelse er ikke uden betydning. Der skal være plads nok til, at hvert dyr kan søge hen i sit eget hjørne uden at være tæt på andre.

Kan man overfodre marsvin?

Da marsvin har tendens til overvægt, skal man endvidere være opmærksom på ikke at overfodre dem. Marsvin kan ikke danne C-vitamin, og da især unger samt drægtige og diegivende hunner, har brug for masser af C-vitamin, skal det tilføres via foderet.

Hvor meget plads skal 2 marsvin have?

Marsvin er endvidere sociale dyr, der skal holdes mindst 2 sammen. Et større anlæg (ca. 9 m2 eller større), hvor de kan holdes i harmoniske grupper og har masser af plads og skjulemuligheder, er klart at foretrække. Holdes de i bur, skal det være mindst 1,5 x 0,8 x 0,4 m (l x b x h), helst større, for to individer.

Hvornår må man avle på marsvin?

Kønsmodenhed indtræder efter vægt, men de er ihvertfald kønsmodne når hunnerne er 2-3 måneder og hannerne er 3-4 måneder. Åbner øjnene ved fødslen. Fravænning når ungerne er 4 uger gamle.

Hvor intelligente er marsvin?

Marsvin lever i mindre flokke, fra 2 til 8 dyr. På grund af deres sky natur er deres vilde adfærd svær at studere. Forskning i fangenskab har dog vist, at marsvinet er ekstremt intelligent og lærenemt, sammenligneligt med delfiner.

Kan marsvin blive renlige?

Marsvin er renlige dyr, der typisk vil bruge et bestemt sted at besørge. Ekskrementer og foderrester skal fjernes dagligt, hvor drikkevandet også skiftes. Et mindre bur skal rengøres i bund med neutral sæbe to gange om ugen, mens større anlæg rengøres sjældnere efter behov.

Hvad koster det at få et marsvin kastreret?

Priser andre smådyr
PRISLISTE ANDRE FAMILIEDYR
Kastration, hankanin1500,00
Sterilisation, hunkanin2200,00
Tandkorrektion i narkose1600,00
MARSVIN

Hvor kan marsvin godt lide at blive nusset?

Folk der kommer for at se vores marsvin tror ofte de kan stikke fingerne ind i burene og dyrene bliver siddende og vil nusses. Men det forholder sig sjældent sådan. Dette skyldes at de er vant til de mennesker der er omkring dem til hverdag. Til de lyde, bevægelser samt den lugt dem som er om de hver dag har.

Kan marsvin lide at blive kælet?

Man bør mindst bruge 1 time dagligt på sit marsvin. Det elsker at blive kælet med. Det kan også godt lide at blive børstet.

Hvor meget plads kræver marsvin?

Marsvin er endvidere sociale dyr, der skal holdes mindst 2 sammen. Et større anlæg (ca. 9 m2 eller større), hvor de kan holdes i harmoniske grupper og har masser af plads og skjulemuligheder, er klart at foretrække. Holdes de i bur, skal det være mindst 1,5 x 0,8 x 0,4 m (l x b x h), helst større, for to individer.

Hvordan finder marsvinet sin føde?

Marsvin kan også æde blæksprutter og krebsdyr og kan bruge dens næb til at gennemrode havbunden for føde. Føden findes ved såkaldt ekkolokalisering. Her udsender hvalen højfrekvente og stærke lydbølger i en stråle hvorefter ekkoet fra fx fødeemner bliver kastet tilbage.

Hvornår er marsvin aktiv?

Marsvinets slægtninge i naturen er typisk skumringsaktive, men marsvin i fangenskab kan dog være aktive på alle tidspunkter af døgnet. Marsvin gemmer sig helst i huler og andre mørke steder, når de ikke er ude at søge føde, og undgår generelt stærkt lys.

Hvad kan et marsvin ikke tåle?

Marsvin skal ikke have frøblandinger, knækbrød, havre, tvebakker eller anden menneskemad, men man kan godt give dem en gulerod og en lille smule frugt indimellem. Man kan også give dem et par spiseskefulde fiberrigt marsvinekraftfoder hver dag, men ikke mere.