Table of Contents:

 1. Hvad tjener Indien penge på?
 2. Hvilket år fik Indien selvstændighed?
 3. Hvor mange byer er der i Indien?
 4. Hvor stor er Indien?
 5. Hvad tjener en læge i Indien?
 6. Er Indien et udviklingsland?
 7. Hvornår forlod englænderne Indien?
 8. Hvor mange dør om året i Indien?
 9. Hvor mange er der i Indian?
 10. Hvor mange dør hvert år i Indien?
 11. Hvor mange mennesker dør årligt i Indien?
 12. Er Indien et i land eller et U land?
 13. Hvilke lande er udviklingslande?

Hvad tjener Indien penge på?

Indien har udviklet en atomkraftindustri. De er en stor våbenproducent og bygger egne rumskibe. Landet er også en af de store inden for IT-branchen. Vigtige eksportvarer er både traditionelle varer som tøj, tekstil, diamanter og smykker, men også olieprodukter og mineraler, maskiner, kemikalier og medicin.

Hvilket år fik Indien selvstændighed?

Indien blev et selvstændigt land i 1947. De mange hundrede indiske fyrstedømmer, der havde udgjort den britiske kronkoloni, blev her indlemmet i de nye lande, Pakistan og Indien, der blev etableret som selvstændige stater.

Hvor mange byer er der i Indien?

72% af inderne bor på landet og en stigende del bor i de 35 byer med mere end 1 mio. indb.; blandt dem er nogle af verdens største byer. De tre største byer, Mumbai, Kolkata og Delhi har tilsammen mere end 42 mio.

Hvor stor er Indien?

3.287.000 km²Indien / Areal

Hvad tjener en læge i Indien?

Demografi
Andelen af alle fødsler hvori der deltager kvalificeret sundhedspersonale ():43%
Andel af befolkningen med adgang til forbedret drikkevandsforsyning:93%
Antal læger pr. 100.000 indbyggere:65
Selvmord blandt mænd (pr. 100.000 pr. år):25,8

Er Indien et udviklingsland?

Indien var og er et udviklingsland på nogle områder, men samtidig er det højt udviklet på andre områder. Den skarpe rubricering kan ikke længere bruges, for nogle lande har udviklingskarakteristika, men er højt udviklet på andre områder.

Hvornår forlod englænderne Indien?

Britisk Indien (en: British India eller British Raj) er betegnelsen på Storbritanniens tidligere koloniområde på det indiske subkontinent. Ved en vedtagelse i det britiske parlament den 2. august 1858 blev Britisk Indien formelt nedlagt, og området lagt under den britiske krone.

Hvor mange dør om året i Indien?

indere årligt med ca. 20.000 dødsfald.

Hvor mange er der i Indian?

Indien er verdens næst mest befolkede land målt på indbyggertal. Indien havde ved udgangen af 2020 1.380.004.385 indbyggere - altså 1,38 milliarder indbyggere. Indien er dermed "kun" godt 80 millioner indbyggere efter Kina i kampen om at have være verdens største land målt på indbyggere.

Hvor mange dør hvert år i Indien?

Omsat til tal for hele den indiske befolkning betyder det omkring 239.000 dødsfald hvert år. Ifølge studiet er problemet mest udbredt i den nordlige del af Indien. Starterne Uttar Pradesh, Bihar, Rajasthan, og Madhya Pradesh står nemlig bag to tredjedele af dødsfaldene, som er forårsaget af kønsdiskrimination.

Hvor mange mennesker dør årligt i Indien?

indere årligt med ca. 20.000 dødsfald.

Er Indien et i land eller et U land?

Indien var og er et udviklingsland på nogle områder, men samtidig er det højt udviklet på andre områder. Den skarpe rubricering kan ikke længere bruges, for nogle lande har udviklingskarakteristika, men er højt udviklet på andre områder. U-landsbegrebet virkede fint for 20 år siden, men er ikke hensigtsmæssigt mere.

Hvilke lande er udviklingslande?

Størstedelen af landene syd for Sahara betegnes i dag som ulande og det samme gælder for fx Bangladesh. Til trods for dette har mange udviklingslande stor fremgang – bl. a. Kina, som har en af de hurtigst voksende økonomier og befolkningstilvækster, ligesom Polen af IMF anses som et uland.