Table of Contents:

 1. Hvornår kan en opkonvertering betale sig?
 2. Hvornår skal jeg opkonvertere?
 3. Hvad er forventningen til renten?
 4. Kan det betale sig at omlægge lån fra 1 5 til 0 5?
 5. Kan det betale sig at konvertere lån?
 6. Hvornår forventes renten at stige?
 7. Hvornår kan man få vurderet sit hus?
 8. Hvornår skal man indfri lån?
 9. Hvad er forventninger til renteudvikling?
 10. Hvad vej vil renten?
 11. Kan det betale sig at omlægge lån fra 2 til 1?
 12. Kan man betale mere af på realkreditlån?
 13. Hvad koster omkonvertering?
 14. Er kursgevinst skattepligtig?
 15. Hvor meget forventes renten at stige?

Hvornår kan en opkonvertering betale sig?

Det afgørende i forhold til, hvornår det kan betale sig, er hvornår renten falder igen. Og det kan ingen sige med sikkerhed. Men vi kan sige, at fordi der er omkostninger forbundet med en opkonvertering, skal man have en reduktion af restgælden på en vis størrelse. Derfor skal man mindst gå 1 % op i rente.

Hvornår skal jeg opkonvertere?

Og ofte er det bedst slet ikke at konvertere. Tommelfingerreglen for hvornår man bør overveje det er, at man helst skal gå mindst 2 procentpoint ned i rente, at lånebeløbet helst skal være mindst en halv million kr., samt at restløbetiden på lånet helst skal være mindst 10 år.

Hvad er forventningen til renten?

Det er klart, at en sådan renteudvikling vil sætte sine tydelige spor på boligmarkedet i løbet af 2022, hvor særligt prisvæksten ventes at gå markant ned i gear sammenlignet med 2021,” skriver Christian Hilligsøe Heinig. Umiddelbart har Realkredit Danmark en forventning om en beskeden prisvækst på mellem 2 og 4 pct.

Kan det betale sig at omlægge lån fra 1 5 til 0 5?

Dog er der nogle betingelser, som bør være til stede, før det kan betale sig at omlægge dit lån: Den rente du omlægger til skal være 1-1,5 pct. -point (eller mere) højere eller lavere end renten på dit nuværende lån (fx kan renten være steget fra 0,5 pct. til 2 pct.).

Kan det betale sig at konvertere lån?

Har du et fastforrentet lån, kan du overveje at omlægge til et lån med en højere rente, når renterne stiger. Det vil skære af din restgæld, så du skylder mindre. Renten på det nye lån bliver dog højere, så du får en højere ydelse. Men falder renterne igen, kan du omlægge igen.

Hvornår forventes renten at stige?

Forventninger til den korte rente Det er vores forventning, at ECB begynder en serie af rentestigninger i 2023 – måske allerede fra december 2022, så den korte rente er omtrent 1 procent ved udgangen af 2024. Da kronen skal være låst over for euroen, vil Nationalbanken følge ECB.

Hvornår kan man få vurderet sit hus?

Har du sat din bolig i stand, eller er boligpriserne i dit område steget, siden du købte dit hus eller din lejlighed, så er det eneste rigtige at få en genvurdering. Særligt, hvis du har et dyrt banklån.

Hvornår skal man indfri lån?

Det er forskelligt fra låntype til låntype, hvordan indfrielse af lån foregår. For fastforrentede lån, kan du opsige lånet til termin eller som en straksopsigelse, hvis du ønsker at indfri lånet før. Når du indfrier lånet til termin, er der en opsigelsesfrist, som typisk er 2-3 måneder før terminen.

Hvad er forventninger til renteudvikling?

Finansmarkederne forventer nu, at ECB hæver renten to gange á 0,25 pct. -point i år og to-tre gange i 2023. Vi forventer en renteforhøjelse i 4. kvartal 2022 og en i første kvartal 2023 og derefter et foreløbigt stop.

Hvad vej vil renten?

Derefter vil 3-procents lånet med ti års afdragsfrihed komme i spil, og til sidst lånet med afdrag. »Den højere rente på et 30-årigt fastforrentet lån betyder, at det i dag er cirka 1.290 kroner dyrere i månedlig ydelse at låne en million kroner afdragsfrit i forhold til i begyndelsen af 2021.

Kan det betale sig at omlægge lån fra 2 til 1?

De vigtigste tommelfingerregler for, hvornår det kan betale sig at omlægge et lån med fast rente, er: Renten er faldet eller steget mindst 2 % i forhold til renten på dit nuværende lån. For eksempel fra 3 % til 1 %. Restgælden på dit lån er større end 500.000 kr.

Kan man betale mere af på realkreditlån?

At nedbringe dit realkreditlån ekstraordinært sker ved at betale et gebyr oftest på omkring tusinde kroner til realkreditinsituttet. Herefter kan du nedbringe lånet ekstraordinært. Vær opmærksom på, at du naturligvis også nedbringer din månedlige ydelse i samme omfang, du nedbringer lånet med.

Hvad koster omkonvertering?

Det koster typisk ca. 10-15.000 kr. at omlægge sit lån. Herudover kan der være omkostninger i form af kurstab ved optagelse af det nye lån samt indfrielse af det gamle lån.

Er kursgevinst skattepligtig?

Hvis du har et kontantlån, så er kursgevinster skattepligtige og hvis du har et obligationslån, så er kursgevinster skattefrie. Grunden til den skelnen er, at I et kontantlån bliver et kurstab ved optagelse af lånet omregnet til en rente og dermed kan de trækkes fra i skat over lånets løbetid.

Hvor meget forventes renten at stige?

Det er vores forventning, at ECB begynder en serie af rentestigninger i 2023 – måske allerede fra december 2022, så den korte rente er omtrent 1 procent ved udgangen af 2024. Da kronen skal være låst over for euroen, vil Nationalbanken følge ECB.