Table of Contents:

 1. Hvad er IR fjernbetjening?
 2. Hvordan virker en fjernbetjening?
 3. Hvad er IR signaler?
 4. Hvad er et IR kabel?
 5. Kan man få en ny fjernbetjening?
 6. Hvor og hvordan anvendes fjernbetjening?
 7. Hvem skabte fjernbetjeningen?
 8. Hvem står bag udviklingen af fjernbetjening?
 9. Hvad er en IR modtager?
 10. Hvad er et IR Extender Cable?
 11. Kan man købe ny fjernbetjening til tv?
 12. Kan man få fjernbetjening?
 13. Hvordan får man en universal fjernbetjening til at virke?
 14. Hvordan virker Samsung fjernbetjening?
 15. Hvor er fjernbetjening opfundet?

Hvad er IR fjernbetjening?

IR-fjernbetjeningen bruges generelt i hjemmebiografer og er baseret på princippet om at bruge infrarødt lys som kommunikationsmedium. EN TV-fjernbetjening består af et sæt knapper og et printkort. Hver knap er indlejret med en sort ledende disk, der fungerer som en kontakt mellem knapperne og printkortet.

Hvordan virker en fjernbetjening?

Lyset sendes med forskellige 'morsekoder', som kun genkendes af det apparat der skal betjenes. foran på fjernbetjeningen sidder en lille lampe (IR lysdiode) der sender lyset mod apparatet der skal betjenes, på en bølgelængde der ligger lige over hvad det menneskelige øje kan opfange.

Hvad er IR signaler?

IR modtageren er et modul der oprindeligt er udviklet til fjernbetjeninger af TV, men som har vundet så meget indpas, at det anvendes i de fleste fjernbetjeninger i dag, som kan benytte sig af infrarødt lys (hvor man kan have frit syn til modtageren).

Hvad er et IR kabel?

Et IR-forlængerkabel er et tyndt kabel med en eller flere IR-sendere i enden. Det giver dig mulighed for at sende IR-signaler til et sted, som Kinect-sensoren ikke kan nå. Du kan placere en sender på steder, der ellers er vanskelige at få adgang til, og undgå, at signalet blokeres af f.

Kan man få en ny fjernbetjening?

Køb din nye fjernbetjening hos Bilka og et kvalitetsprodukt til en lav pris. Vi tilbyder fjernbetjeninger fra populære mærker som LG, Logitech, One For All, QNAP, Sony og mange flere.

Hvor og hvordan anvendes fjernbetjening?

Med tryk på boksens knapper kan man styre apparatets funktioner (f. eks. skrue op eller ned for lyden eller skifte kanal) derfra, hvor man nu befinder sig, i stedet for at skulle gå hen til apparatet for at betjene det.

Hvem skabte fjernbetjeningen?

Nikola TeslaFjernbetjening / Opfinder

Hvem står bag udviklingen af fjernbetjening?

Amerikaneren Eugene Polley døde søndag af naturlige årsager på et hospital i en af Chicagos forstæder. Han blev 96 år. Fjernbetjeningen udtænkte han allerede i 1955, da han var ansat som ingeniør hos Zenith Electronic i Chicago.

Hvad er en IR modtager?

IR modtageren er et modul der oprindeligt er udviklet til fjernbetjeninger af TV, men som har vundet så meget indpas, at det anvendes i de fleste fjernbetjeninger i dag, som kan benytte sig af infrarødt lys (hvor man kan have frit syn til modtageren).

Hvad er et IR Extender Cable?

Med en IR Extender gør du det muligt at fange et signal til dit TV fra din fjernbetjening, i en afstand på op imod to meter. Det vil altså sige, at du kan benytte din fjernbetjening til dit TV, som du gemmer væk i et skab eller bag en låge for at give dit lokale et mere elegant look.

Kan man købe ny fjernbetjening til tv?

Hvis du mangler en ny fjernbetjening til dit fjernsyn, hvad end det er et Samsung, Sony, LG eller Pansonic, så finder du det her. Vi har et bredt udvalg af modeller fra de store TV producenter og universelle remotes der passer til de fleste TV mærker.

Kan man få fjernbetjening?

I vores udvalg kan du finde multi fjernbetjeninger, der kan programmeres til at fjernbetjene op til 8 apparater. Med en sådan universal fjernbetjening kan der blive ryddet op på sofabordet, da denne klarer alle dine behov for betjening af dine apparater.

Hvordan får man en universal fjernbetjening til at virke?

Fjernbetjeningen blinker tre gange, hvilket betyder at koden er accepteret. For at afslutte kodningen trykker vi igen på TV1, som er den knap vi valgte, da vi indtastede koden. Når lyset i fjernbetjeningen går ud, kan vi pege den imod vores tv, og afprøve om funktionerne på fjernbetjeningen virker, som de skal.

Hvordan virker Samsung fjernbetjening?

Med Samsung Smart TV er One Remote alt, hvad du behøver for at kontrollere alle dine tilsluttede og identificerede enheder. Med et enkelt tryk på din One Remote kan du gå fra at se den nyeste Blu-ray-film til dit yndlingsprogram, der streames online. Videofilm af flere fjernbetjeninger på et sofabord.

Hvor er fjernbetjening opfundet?

Fjernbetjeningen udtænkte han allerede i 1955, da han var ansat som ingeniør hos Zenith Electronic i Chicago. Her så man straks lyset og tildelte i første omgang Eugene Polley en bonus på hele 2.000 dollar.