Table of Contents:

  1. Hvordan kan jeg se om mit TV er 4K?
  2. Hvad er bedst 4K eller UHD?
  3. Er 4K og Ultra HD det samme?
  4. Hvem viser 4K?
  5. Hvad kræver det at se 4K?
  6. Hvad kræver 4K streaming?
  7. Hvem streamer i 4K?
  8. Hvad betyder UHD QLED?
  9. Hvad er Crystal UHD TV?

Hvordan kan jeg se om mit TV er 4K?

TV-apparaters produktspecifikationer vises opløsning for 4K TV-apparater normalt som ”38”. Opløsning er et begreb, som beskriver, hvor tæt de små prikker, pixels, sidder på skærmen.

Hvad er bedst 4K eller UHD?

For nogle mener nemlig, at UHD og 4K ikke er det samme, selvom mange omtaler skærme med UHD opløsning som værende af 4K-standarden. Helt konkret kan et fjernsyn med UHD faktisk aldrig være et 4K fjernsyn, hvis vi snakker horisontale pixels, det kan nemlig ikke nå over 4000 pixels horisontalt.

Er 4K og Ultra HD det samme?

Betegnelserne Ultra HD eller UHD betyder egentlig det samme. Når nogle skriver UHD, er det blot en forkortelse af Ultra HD. Hvis du har en Ultra HD-skærm vil det sige, at den kan have en opløsning på 38 pixels (kaldet 4K) og op til 76 pixels (kaldet 8K).

Hvem viser 4K?

På nuværende tidspunkt er det primært det helt store kommercielle streamingtjenester, der leverer indhold i 4K, Netflix og Amazon har en række af deres originale serier tilgængeligt i 4K på nuværende tidspunkt.

Hvad kræver det at se 4K?

For at kunne se Netflix 4K kræver det, at du har en 2014-model 4K fladskærm, og du kan se flere 4K fladskærme nedenfor. Et eksempel på en serie, som du kan se i UHD om ganske kort tid er House of Cards sæson 2. Har du købt en Samsung 4k fladskærm i 2013 så fortvivl ikke.

Hvad kræver 4K streaming?

For at streame indhold fra nettet i 4K kræver det en internetforbindelse med minimum 25mbit/sek i download hastighed. De almindelige TV-kanaler er ikke tilgængelige i 4K, og det er de ikke på nuværende tidspunkt på grund af filstørrelse.

Hvem streamer i 4K?

Heldigvis er der i dag virkelig mange 4K tv-kanaler, film og streaming, og både Netflix, Amazon Prime Video, iTunes, Google Play, Viasat Ultra, Viaplay og YouTube er fyldt med 4K-indhold – fx er alt det, som Netflix selv producerer, lavet i 4K. Langt, langt de fleste nye film og serier kommer desuden i 4K.

Hvad betyder UHD QLED?

QLED står for “Quantum Dot LED” og er en af de nyeste former for TV-teknologi udviklet af Samsung. QLED-fjernsyn bruger den nyeste LED-bagbelysning samt LCD-displays til at skabe et fjernsyn i højeste kvalitet. Samsung selv mener, at QLED er fremtiden indenfor fjernsynsteknologi.

Hvad er Crystal UHD TV?

4K UHD TV'er går skridtet videre end almindelig fuld HD med 4 gange så mange pixler og producerer de skarpe og krystalklare billeder, som dine øjne fortjener. Fantastisk realistisk billedkvalitet.