Table of Contents:

 1. Hvad er en varebils Tjenestevægt?
 2. Hvad er synsfri sammenkobling?
 3. Hvornår skal gods afmærkes på bil?
 4. Er hoftesele lovlig?
 5. Hvad må en varebil laste?
 6. Hvad tjener en Varebilschauffør?
 7. Hvad betyder synsfri træk?
 8. Hvad er en tilkoblingsanordning?
 9. Hvor langt må gods stikke bagud på lastbil?
 10. Hvor langt må gods stikke ud over bil?
 11. Kan man få sin bil vejet op?
 12. Hvornår selepude uden ryglæn?
 13. Hvem må køre varevogn?
 14. Hvor meget må en kassevogn laste?
 15. Hvad får en Hjem Is mand i løn?

Hvad er en varebils Tjenestevægt?

Vægten af køretøj med tilbehør, som køretøjet normalt medfører, samt fuldt optanket med driftsmidler og inkl. føreren (75 kg). For motordrevet køretøj er tjenestevægten således lig med egenvægten med tillæg af vægten af driftsmidler plus 75 kg.

Hvad er synsfri sammenkobling?

Ved synsfri sammenkobling forstås sammenkobling af bil og påhængskøretøj uden forudgående syn og godkendelse ved Statens Bilinspektion af vogntoget.

Hvornår skal gods afmærkes på bil?

Ved transport af gods, som rækker mere end 1 m ud over et køretøjs eller vogntogs bageste punkt, skal godset være afmærket. Stk. 2. Afmærkningen foretages med en cylinderformet genstand, der skal være hvid med mindst 2 røde og reflekterende striber samt have en højde på mindst 30 cm og en diameter på mindst 10 cm.

Er hoftesele lovlig?

Kravet om sikkerhedsseler ved forsæderne blev indført med virkning for biler nyere end 1. juli 1969 (hoftesele var tilladt i starten). 1. april 1989 kom der også krav til nye biler om seler, evt.

Hvad må en varebil laste?

Reglerne er forholdsvis overskuelige: Hvis din varebil har en tilladt totalvægt på op til 3500 kg, du ikke overskride den med mere end syv procent. Er den tilladte totalvægt på over 3500 kg, falder hammeren ved seks procent.

Hvad tjener en Varebilschauffør?

En varebilschauffør tjener mellem 22.000-27.000 kr. om måneden. Lønnen afhænger blandt andet af din erfaring, hvilket firma du ansættes i, samt hvor i landet det er.

Hvad betyder synsfri træk?

Er anhængertrækket monteret af et godkendt værksted eller en autoriseret forhandler, kan man få en såkaldt ”Erklæring om synsfri sammenkobling”, som værkstedet/forhandleren har underskrevet og stemplet. Erklæringen skal man så medbringe i en synshal, der herefter bekræfter, at anhængertrækket er synsfrit.

Hvad er en tilkoblingsanordning?

Et anhængertræk er en anordning på et køretøj, hvor man sætter en anhænger fast, så køretøjet kan trække den. Den tekniske betegnelse i færdselsloven er "tilkoblingsanordning" og i folkemunde kaldes det en jydekrog. På person- og varebiler er anhængertrækket som regel opbygget som en krog med en 50 mm kugle på spidsen.

Hvor langt må gods stikke bagud på lastbil?

1) I ikke-udtrukket stand skal lastbilen være mindst 9,5 m lang. Når lastbilen er udtrukket og belæsset, den være længere end 12,0 m. Lastbilen kan eventuelt være forsynet med læssekran. 2) Godset må ikke føres længere bagud end 6,0 m fra bagakslen/bogiemidten.

Hvor langt må gods stikke ud over bil?

Skal du køre med gods, der rækker mere end 1 meter ud over køretøjets eller vogntogets bageste eller forreste punkt, skal du uden for lygtetændingstiden afmærke det med en cylinderformet hvid genstand med mindst to røde og reflekterende striber, med en højde på mindst 30 cm og en diameter på mindst 10 cm.

Kan man få sin bil vejet op?

Det er ikke kun din bil, der kan opvejes. Det kan din anhænger også, lige såvel som den kan vejes ned. Så i nogle tilfælde kan det give mening, at du i stedet for at bøvle med en opvejning af din bil, overvejer om det i virkeligheden er anhængeren der skal vejes ned.

Hvornår selepude uden ryglæn?

Skift kun til selepude uden ryglæn, hvis barnet er blevet for højt til ryglænet, dvs. hvis hovedet begynder at stikke op over kanten. Når barnet måler over 135 cm, må det gerne bruge bilens almindelige sele - uden selepude. Men fortsæt med at bruge selepuden, hvis barnet sidder bedre på den end kun med selen.

Hvem må køre varevogn?

Per 1. juli 2019 vil varebiler og vogntog med en tilladt totalvægt på over 2.000 kg til og med 3.500 kg, som fragter gods med en samlet vægt på over 11 kg pr. stykgods, omfattet af godskørselsloven. Det indebærer, at der stilles krav til både varebilsvognmænd og varebilschauffører.

Hvor meget må en kassevogn laste?

Den størst tilladte påhængsvægt for bilen er 1500 kg. Da kombinationen af bilens tilladte totalvægt og den størst tilladte påhængsvægt for bilen maksimalt er 3500 kg, du i dette tilfælde køre med vogntoget, men du kun laste påhængskøretøjet så det maksimalt vejer 1500 kg.

Hvad får en Hjem Is mand i løn?

Lønnen er pt. knap 21.500 kr pr måned og med mulighed for bonus. Man skal dog være opmærksom på, at arbejdstiden er MINDST 50 timer pr uge og at bonus stort set ikke kan opnåes. Arbejdstiden er fra fra ca kl 12 middag og til minimum kl 22, alt efter hvor langt kørsel man har fra depotet til salgsområdet.