Table of Contents:

 1. Hvilke fliser er nemmest at holde?
 2. Hvilken fliser er bedst?
 3. Hvordan sætter man selvklæbende fliser op?
 4. Hvad er keramiske fliser lavet af?
 5. Er fliser syrefaste?
 6. Hvor tykke skal gulvfliser være?
 7. Hvad er Granitkeramik?
 8. Hvad er travertin fliser?
 9. Hvad er forskel på fliser og klinker?
 10. Hvilke fliser er moderne?
 11. Hvilke havefliser skal man vælge?
 12. Hvad vejer en sekskantet flise?
 13. Hvilke fliser skal jeg vælge til indkørsel?
 14. Hvilken retning skal fliser lægges?
 15. Kan man sætte fliser på træ?

Hvilke fliser er nemmest at holde?

Naturstenene vinder på et flottere look, og især nuancerne fra sten til sten er flotte. Der er dog forhold ved natursten, man skal huske at tage med i betragtning: Natursten kan ikke tåle lige så meget som keramiske fliser. De fleste kan ikke tåle nogen form for syre.

Hvilken fliser er bedst?

Keramiske fliser er mere holdbare Keramiske eller porcelænsfliser er både meget stærkere og oftest også frostsikre – ikke at det sidste har den store betydning, når de skal ligge i badeværelset. Men det er en god rettesnor for, hvor solide fliserne er, når du skal vælge dem.

Hvordan sætter man selvklæbende fliser op?

Brug diagonale bevægelser, for så trækker du ikke fugemassen ud af fugerne igen. Husk, der skal ikke fugemasse mellem fliserne og andre materialer. Det klarer du med en silikonefuge senere.

Hvad er keramiske fliser lavet af?

Keramiske fliser er lavet af brændt ler, der efterfølgende er glaseret og brændt igen.

Er fliser syrefaste?

De fleste granitfliser kan tåle syreholdige kalkfjernere, men tjek det, når du køber flisen. Flisen skures med et sæbebaseret rengøringsmiddel, fx en blanding af sæbespåner og vand, og en gang imellem med universalrengøringsmiddel.

Hvor tykke skal gulvfliser være?

Gulvfliser skal have en vis tykkelse for at kunne klare belastningen, normalt mindst 5 mm, men minimumstykkelsen afhænger af det enkelte materiale. Der findes mange forskellige typer gulvfliser i forskellige materialer og i mange farver.

Hvad er Granitkeramik?

Denne type flise produceres af knust sten og ler, der i våd tilstand presses sammen og herefter brændes ved så høj temperatur at materialet smelter sammen. Herved opnås en flise med optimal frostsikkerhed og skærvstyrke. Granitkeramik benævnes også stentøj og porcellanato.

Hvad er travertin fliser?

Travertin er en kalksten og er derved i familie med marmor. Som byggemateriale deler de to stentyper mange egenskaber, dog har travertin nogle særlige kvaliteter. Grundet travertins hullede struktur, er fliserne ofte spartlede fra fabrikken.

Hvad er forskel på fliser og klinker?

En flise er firkantet flade af sten, beton eller brændt ler. Man kan altså sige at fliser er den overordnede betegnelse, når vi taler om klinker og fliser. En klinke er en glat uporøs trykstærk flise med stor hårdhed, som er brændt ved høj temperatur og er lavet af kalkfattigt jernholdigt ler.

Hvilke fliser er moderne?

Hvis du skal have nye fliser til dit badeværelse, har du grundlæggende to flisetyper at vælge imellem: Natursten og keramiske fliser. Fordelen ved natursten er, at den indeholder naturlige fedstoffer, så den uden kunstige pudsemidler kan renses og blive flot.

Hvilke havefliser skal man vælge?

Store fliser er dermed et godt valg, hvis du ønsker minimal vedligeholdelse og et moderne og minimalistisk look. Til gengæld har store fliser også større risiko for at knække eller vippe. Små fliser giver dig bedre mulighed for at skabe en terrasse med personlig karakter i form af forskellige belægningsmønstre.

Hvad vejer en sekskantet flise?

IBF Sekskantede fliser er en meget hårdfør belægning, der egner sig godt til gangstier, terrasser o.l. Som belægning giver den sekskantede form et smukt supplement til naturens former....Kontakt os.
Item_No :
Vægt i kg pr. m2 :124
Vægt i kg pr. stk :11
Vægt i kg. pr. pl. :726

Hvilke fliser skal jeg vælge til indkørsel?

 • Skal jeg bruge sten eller fliser til indkørsel? ...
 • Herregårdssten – Den klassiske sten til indkørsel. ...
 • Hollændersten – Aflange sten til din indkørsel med mange muligheder. ...
 • Karmona – Lækker sten til indkørsel med afrundet kant. ...
 • Kløversten – Giv din indkørsel et mindre firkantet udtryk.

Hvilken retning skal fliser lægges?

Hovedreglen er at lægge fliser og klinker i rummets eller bygningens længderetning. Fuger mellem klinkerne kan også bruges æstetisk. De giver rummet karakter og kan understrege dets ganglinjer.

Kan man sætte fliser på træ?

Svar: Er bordpladen af massivt træ, er den ikke det bedste underlag for fliser. Den kan være stiv nok, men dens uundgåelige bevægelser under skiftende luftfugtighed kan få fliseklæberen til at springe fra. En krydsfinerplade vil være mere fugtstabil.