Table of Contents:

 1. Hvad betyder fedte?
 2. Hvordan forbrændes fedt i kroppen?
 3. Er svinefedt sundt?
 4. Hvilken betydning har fedt for kroppens opbygning og funktion?
 5. Hvad vil det sige at noget har værdi?
 6. Hvad betyder Elende?
 7. Hvornår begynder kroppen at forbrænde fedt?
 8. Hvad er sundt for din krop?
 9. Hvad er det mest usunde man kan spise?
 10. Hvad bruger vores krop fedt til?
 11. Hvad er fedt bygget op af?
 12. Hvordan finder jeg mine personlige værdier?
 13. Hvad er mine personlige værdier?
 14. Hvad sætter fedtforbrændingen igang?

Hvad betyder fedte?

gøre klistret eller snavset med fedtstof el. lign.

Hvordan forbrændes fedt i kroppen?

Hvordan forbrændes fedt i kroppen? Mange celler skaffer sig energi ved nedbrydning af tri-glycerider , enten fra kosten eller fra cellens egne fedtlagre. Men en af de vigtigste måder at skaffe sig energi på er ved nedbrydning af kulhydrater.

Er svinefedt sundt?

Fakta om mættet fedt Mættet fedt øger LDL-kolesterol og fremmer åreforkalkning og blodpropper. De største kilder til mættet fedt i danskernes kost er animalske produkter som mejeriprodukter samt okse- og svinekød. Du skal dog ikke helt undgå animalske produkter, men vælge de magre udgaver.

Hvilken betydning har fedt for kroppens opbygning og funktion?

Fedt er et energigivende næringsstof og tilfører kroppen livsvigtige fedtsyrer, som den skal bruge til at opbygge celler og hormoner. Fedtholdige fødevarer indeholder fedtopløselige vitaminer. Disse vitaminer skal have hjælp af fedt for at blive optaget i tarmen. Fedt bidrager med 9 kalorier per gram.

Hvad vil det sige at noget har værdi?

Værdi, angivelse af, hvordan noget vurderes kvalitativt eller kvantitativt, og samtidig en betegnelse for det, der bør fastholdes eller virkeliggøres. Værdi og værdier er ord, der i dagligsproget og i videnskabelige sammenhænge anvendes på måder, der ikke umiddelbart synes at have noget tilfælles.

Hvad betyder Elende?

Elende betyder omtrent det samme som Bedrøvelighed.

Hvornår begynder kroppen at forbrænde fedt?

Når du træner med lav intensitet, starter du med at forbrænde flest kulhydrater, men efter 30-40 minutter skifter det, og du begynder at forbrænde fedt.

Hvad er sundt for din krop?

Sport og motion øger behovet for antioxidanter, og kost rig på frugt og grønt er den bedste måde at dække dette behov på. Mere frugt og grønt er det bedst dokumenterede kostråd til forebyggelse af en lang række kræftformer. Frugt og grønt er gode kilder til specielt C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, B6-vitamin og folat.

Hvad er det mest usunde man kan spise?

Find i denne artikel ud af de fire mest fedende fødevarer, som du bør undgå, hvis du gerne vil tabe dig.
 1. Frugtjuice i store mængder. ...
 2. Rødt kød og pølser. ...
 3. Forarbejdede morgenmadsprodukter. ...
 4. Light produkter er også fedende fødevarer.
15. aug. 2019

Hvad bruger vores krop fedt til?

Fedt er et energigivende næringsstof i maden - ligesom protein og kulhydrat. Fedt fra kosten er livsnødvendigt, da det giver energi til kroppens celler og fungerer som energilager i kroppen. Du har brug for fedt dagligt.

Hvad er fedt bygget op af?

Fedt, fedtstoffer, samlebetegnelse for en række faste, halvfaste og flydende stoffer (olier), der hovedsagelig består af triglycerider (triacylglyceroler), dvs. estere af fedtsyrer og glycerol.

Hvordan finder jeg mine personlige værdier?

Dine personlige livsværdier stammer oprindeligt fra din barndom, din opvækst og fra de mennesker, der har været i løbet af dit liv så som familie, venner, skole, arbejde etc. Men som livet udvikler sig, vil du opleve dine værdier ændre sig.

Hvad er mine personlige værdier?

Dine kerneværdier er, hvad der grundlæggende er betydningsfuldt for dig. Ved at blive bevidst om dine værdier kan du gøre dem til ledestjerner i dit liv. Dine værdier kan hjælpe dig til at vælge, hvad og hvem du som menneske vil bruge din tid og energi på.

Hvad sætter fedtforbrændingen igang?

Både fysisk træning og bevægelse er med til at øge forbrændingen. Sundhedsstyrelsen anbefaler, du er fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen, samt at pulsen kommer op to gange om ugen. EKSEMPEL: En kvinde på 65 kg, kan øge sin forbrænding med 360 kcal, ved at øge sin fysiske aktivitet.