Table of Contents:

  1. Hvad er forskellen på objektiver?
  2. Hvad betyder tallene på et objektiv?
  3. Hvad er blændeåbning?
  4. Hvad er forskellen på STM og USM?
  5. Hvad betyder mm på et objektiv?
  6. Hvad er blænde og lukkertid?
  7. Hvad betyder dybdeskarphed?
  8. Hvad er prime objektiver?
  9. Hvilke objektiver passer til Canon?

Hvad er forskellen på objektiver?

Samtidig skelnes der mellem objektiver med fast brændvidde og objektiver med zoom. På objektiver med fast brændvidde står der kun ét tal, fx 35mm, mens der på zoomobjektiver står to tal, fx 18-55mm. Det indikerer, at brændvidden går fra 18 mm til 55 mm. Begge slags objektiver har deres fordele og ulemper.

Hvad betyder tallene på et objektiv?

I den ene ende er der et tal, der angiver hvor tæt på, objektivet er i stand til at fokusere. Det kaldes også objektivets mindste fokusafstand. I den anden ende er der et uendelighedstegn, der angiver objektivets største fokusafstand.

Hvad er blændeåbning?

En blænde er en åbning i et optisk instrument der regulerer mængden af lys der slippes ind. Man kan dermed mindske lysmængden ved at mindske åbningens størrelse.

Hvad er forskellen på STM og USM?

STM står for Canons nye stepper-motorteknologi, der i forbindelse med kameraer med Dual Pixel-sensorer har en mere elegant og glidende fokusering under videooptagelse end USM. Til foto mærker du ingen forskel.

Hvad betyder mm på et objektiv?

Brændvidde angives i antal millimeter (mm). Det er dét tal der oftest er angivet på dit kameras objektiv. På engelsk kaldes brændvidde for “focal length”. Indimellem ser man objektiver der i stedet angiver “field of view” (FoV), som opgives i antal grader, der betegner vinklen objektivet dækker.

Hvad er blænde og lukkertid?

Sammen med blænden og ISO, lader lukkertiden dig bestemme, hvor meget lys der skal optages på sensoren. Lukkertiden er grundlæggende set det tidsinterval, hvor sensoren (eller filmen, hvis det er et gammeldags kamera) er eksponeret for lys.

Hvad betyder dybdeskarphed?

Dybdeskarphed dækker over det område i et billede, der står forholdsvist skarpt. I ethvert billede er der et bestemt område foran og bagved fokuseringspunktet, der er skarpt. Det kaldes også fokusfeltet. Jo større, fokusfeltet er, jo højere er dybdeskarpheden.

Hvad er prime objektiver?

Der findes som sagt to forskellige typer af objektiver: zoom og prime. Udover at have en fast brændevidde, så har prime objektiver logisk nok også en fast blænde, som ofte er relativt stor (dvs. lavt blændetal), hvilket betyder, at prime objektiver generelt er væsentlig mere lysstærke end de fleste zoomobjektiver.

Hvilke objektiver passer til Canon?

Der findes fire forskellige typer af objektiver til Canons forbrugerkameraer med udskiftelige objektiver. Disse omfatter RF, EF, EF-S og EF-M. Når du skal vælge dit objektiv, skal du være sikker på, at du vælger et objektiv, der passer til dit kamera.