Table of Contents:

 1. Er PLA giftigt?
 2. Hvad kan man lave med 3D pen?
 3. Hvad koster en 3D pen?
 4. Hvad kan opløse PLA?
 5. Hvad er PLA materiale?
 6. Er printere farlige?
 7. Kan PLA tåle vand?
 8. Hvad er biobaseret plast?
 9. Kan PLA genanvendes?
 10. Hvor tæt må man sidde på en printer?
 11. Hvilke materialer kan man printe med en 3D printer?
 12. Hvilke konsekvenser kan 3D Print have for virksomhederne?
 13. Hvad egner sig ikke til 3D print?

Er PLA giftigt?

PLA er ugiftigt i sin grundform.

Hvad kan man lave med 3D pen?

Med den kan du lave de sjoveste ting i 3D, og den kan bruges til alle mulige projekter inden for DIY, mode, kunst eller bare til leg. Det er kun fantasien der sætter grænser. Udseende: Pennen er ret fin og nem at håndtere. Den minder på mange måder om en almindelige kuglepen, bare lidt tykkere og tungere.

Hvad koster en 3D pen?

3D printer pen 18,5 cm grå/hvid 5-delt 598 kr.

Hvad kan opløse PLA?

PLA er ikke opløseligt i acetone, som f. eks. ABS. PLA kan derimod opløses i Sodium Dydroxide (opvaske tablet).

Hvad er PLA materiale?

CPLA er en kombination af PLA og kridt, krystalliseret poly mælkesyre (Crystallized Poly Lactic Acid). CPLA designet til at kunne modstå høje varmegrader op til 85 grader uden at deformere. Derfor er produkter som er produceret af CPLA også typisk stærke og modstandsdygtige overfor slag.

Er printere farlige?

Printere udskiller nemlig toner-partikler, der er usunde at indånde. Undersøgelsen gik ud over 62 printere, hvoraf de 17 udskilte rigtig mange partikler, 37 knap så mange og resten ikke så mange. Partiklerne er meget små og kan derfor nemt indåndes, hvilket er ganske farligt.

Kan PLA tåle vand?

En af ulemperne ved modeller i PLA er, at det bliver blødt ved omkring 60°C. Det betyder at det deformerer i varmt vand eller hvis det bliver brugt i en varm bil. PLA kan ikke efterbearbejdes med acetone, som med ABS.

Hvad er biobaseret plast?

'Almindelig' konventionel plastik produceres vha. olie eller naturgas som råstof, mens biobaseret plastik fremstilles af biologisk materiale, det vil sige planter (majs, sukkerrør, hamp etc.) og bioaffald.

Kan PLA genanvendes?

PLA plast kan ikke genbruges – det skal komposteres.

Hvor tæt må man sidde på en printer?

Kopimaskiner og printere bør placeres i et teknikrum med udsugning. Det er et krav, hvis de bruges af flere. Har du din egen printer, kan du godt have den stående på dit kontor. Indeklimaet påvirkes af printere og kopimaskiner.

Hvilke materialer kan man printe med en 3D printer?

En 3D-printer kan printe med rigtig mange materialetyper – lige fra plastik, metal, gips og cement. Dermed er 3D-printere ikke bare i stand til at bygge selv de mest fantasifulde modeller, men også bygge i så godt som alle materialer.

Hvilke konsekvenser kan 3D Print have for virksomhederne?

En 3D printer kan printe, når der er et behov, det betyder bl. a. at virksomhedernes behov for lagerkapacitet mindskes drastisk. Teknologien gør specielle og tilpassede varer hurtige at fremstille.

Hvad egner sig ikke til 3D print?

Er der nogle produkter, der ikke egner sig til 3D-produktion? Vi vil, jo gøre alt muligt. Plastik, Silikone, Gips, Gummi mv.