Table of Contents:

 1. Hvor meget strøm bruger en 3D printer?
 2. Hvilken type filament?
 3. Hvad kan man lave med en 3D printer?
 4. Hvad er ABS filament?
 5. Hvad for en 3D printer skal jeg købe?
 6. Hvor stærk er 3D-print?
 7. Hvad koster en metal 3D printer?
 8. Hvilken filament skal jeg vælge?
 9. Hvad er et filament?
 10. Hvad er PLA filament lavet af?
 11. Hvad synes du om mulighederne 3D-print byder på?
 12. Hvad koster det at få 3D printet?
 13. Hvordan laver man 3D tegninger?
 14. Hvad er filament lavet af?
 15. Hvad er ASA filament?

Hvor meget strøm bruger en 3D printer?

Hvis printeren kører fx 24 timer for et printjob, er det 0,2 x 24 = 4,8 kWh. Kender du prisen for 1 kWh kan du beregne forbruget i både kWh og kroner. En rulle med PLA (2,85mm diameter) plast vejer 0,75 kg og koster ca. 275,00 kr.

Hvilken type filament?

Hvilke typer filament kan du vælge imellem?
 • PLA – Polylactic Acid er et af de mest anvendte filamenter til 3d printning. ...
 • ABS – en anden form for plastik, der også er udbredt til anvendelse under 3d printning.

Hvad kan man lave med en 3D printer?

Teknisk set kan en 3D printer lave hvad som helst, så længe du har tid og materialer nok, samt den rette 3D tegning. Det er sågar muligt at lave ting i træ, metal og andre materialer også. Fun fact: man kan 3D printe mad.

Hvad er ABS filament?

ABS står for Acylonitrile Butadiene Styrene og er oliebaseret. ABS er et meget brugt filament. Ikke bare i 3D print, men over alt i plastikindustrien. Legoklodser er blandt andet lavet af ABS.

Hvad for en 3D printer skal jeg købe?

Forslag til valg af 3D printer
 • 1.500 - 3.000 kr. Anycubic Photon Zero. Creality Ender-3 V2. Creality Ender-5. Wanhao D12/230.
 • 3.000 - 5.000 kr. Creality CR-6 SE. Creality Ender-6. Wanhao D12/300. Creality Ender-5 Pro. ...
 • 5.000 - 10.000 kr. Prusa i3 MK3s+ Creatbot F160.
 • 10.000 - 30.000 kr. Creatbot DX. Creatbot DE Plus. Creatbot F430.

Hvor stærk er 3D-print?

Printerens hastighed er (som ordet antyder) et udtryk for, hvor hurtigt 3D Printerens ekstruder bevæger sig, og dermed hvor hurtigt du kan printe. Jo højere hastighed, jo hurtigere kan du 3D Printe. Som tidligere nævnt er prisen en god indikator for, hvad du kan forvente af din nye 3D Printer.

Hvad koster en metal 3D printer?

Pla 3d Printing Manufacturer Printer 3d Metal All In One Printer - As Seen on Image. 7.991 kr.

Hvilken filament skal jeg vælge?

PLA (Polylactic Acid) er et af de mest populære materialer til 3D-print. PLA er vores generelle anbefaling til begynderen, da det er nemt at printe med, det er billigt og kan anvendes til et hav af forskellige ting. Det kan printes ved lav temperatur og kræver ikke en opvarmet printseng.

Hvad er et filament?

Filamenter, (af lat. filamentum, afledt af filum 'tråd'), endeløse tekstilfibre, fremstillet af en eller flere spindmasser presset gennem dysehuller af varierende form og størrelse, se tekstilfibre.

Hvad er PLA filament lavet af?

PLA (polylactic acid) er lavet af biologiske materialer som majsstivelse eller sukkerrør, hvilket gør det biologisk nedbrydeligt. Som andre majs- eller sukkerbaserede materialer bliver det langsomt nedbrudt af mange almindelige bakterier.

Hvad synes du om mulighederne 3D-print byder på?

En 3D printer kan f. eks. fremstille en dør med hængslerne påsat. Mindre montage gør forsyningskæden kortere, reducerer udgifter til arbejdskraft og transport, hvilket også betyder mindre forurening.

Hvad koster det at få 3D printet?

Prisen på en 3D Printer varierer i et spænd fra 1.500 kroner og op til mere end 500.000. I gennemsnit koster en 3D Printer til privatbrug 4.500 kroner, hvor de billigste koster omkring 1.500 kroner.

Hvordan laver man 3D tegninger?

3DTin kan du bruge direkte i din browser og er et eksempel på et meget simpelt og brugervenligt 3D-program. Det er gratis, så længe du deler dit design. Hvis du vil gemme dit design, skal du dog oprette dig som bruger. Blender er et meget kraftfuldt 3D-modelleringsværktøj fyldt med muligheder.

Hvad er filament lavet af?

PLA (polylactic acid) er lavet af biologiske materialer som majsstivelse eller sukkerrør, hvilket gør det biologisk nedbrydeligt. Som andre majs- eller sukkerbaserede materialer bliver det langsomt nedbrudt af mange almindelige bakterier.

Hvad er ASA filament?

ASA Filament er stivere, stærkere, fleksibel og UV-resistent. Det er hovedsageligt designet til professionelt og industrielt brug. Oftest bruges det til produktion af prototyper, som skal modstå højere temperaturer. Færdige produkter fremstillet af ASA filament er meget holdbare og slagfaste.