Table of Contents:

 1. Hvad er en god ægtefælle?
 2. Hvad får et ægteskab til at holde?
 3. Hvad får et ægteskab til at fungere?
 4. Hvad symbolisere ægteskab?
 5. Hvad skal der til et godt ægteskab?
 6. Er det en fordel at være gift?
 7. Hvordan kan jeg redde mit ægteskab?
 8. Hvordan opstod ægteskab?
 9. Hvad symbolisere en brudekjole?
 10. Hvad er det vigtigste i et parforhold?
 11. Kan man gifte sig til gæld?
 12. Hvorfor skal man gifte sig når man får børn?

Hvad er en god ægtefælle?

I det ideelle (par)forhold supplerer vi hinanden. Vi giver hinanden opmærksomhed, og gør hvad vi kan for at forstå hinanden. Vi vælger også begge to at give partneren dét, partneren gerne vil have. Hvis der derimod er ubalance og konflikt, kan der udspille sig en krig mellem kønnene.

Hvad får et ægteskab til at holde?

Fordele ved at holde et ægteskab lykkeligt Samtidig kan det give parret et mere sikkert liv og større seksuel og intim tilfredshed. Blandt fordelene ved at have et godt ægteskab er: Lykkeligt gifte ægetepar har mindre risiko for at hjerte-kar-sygdomme.

Hvad får et ægteskab til at fungere?

Der er skabt grobund for kærlighed. Tilgivelse, der er en beslutning, fordi "der er gået så og så lang tid", gør intet for relationen. Det vigtigste i et livslangt, lykkeligt ægteskab er ikke sex, penge eller fælles værdier: Men følelsesmæssig nærhed og balance.

Hvad symbolisere ægteskab?

Bryllup er en af livets store overgangsriter. En række symboler i ritualet markerer primært opbruddet, foreningen og frugtbarheden. Der skal komme børn ud af det, så livets cyklus kan fortsættes. Der lægges i mange kulturer, også vores indtil nyeste tid, vægt på, at bruden er jomfru, jævnfør hendes hvide brudekjole.

Hvad skal der til et godt ægteskab?

 1. Et ægteskab bør plejes hver dag. ...
 2. Lev med hinandens mindre flatterende sider. ...
 3. Tal sammen! ...
 4. Hav ikke større hemmeligheder for hinanden. ...
 5. Vov at være individer. ...
 6. Hav en fælles plan for jeres liv sammen.
 7. Lyt til hinanden! ...
 8. Vær ikke for principfast! Sig altid, hvad du mener, men vælg dine kampe.

Er det en fordel at være gift?

En stor fordel ved at være gift er, at I automatisk arver hinanden og ikke skal betale arveafgift, også kaldt boafgift, af denne arv. Et ægteskab er som udgangspunkt den eneste måde, at I kan arve hinanden uden at skulle betale arveafgift.

Hvordan kan jeg redde mit ægteskab?

Den gode nyhed er, at det faktisk kan lade sig gøre at redde et ægteskab - også selv om den ene eller begge i forholdet har nået at tænke 'jeg vil skilles'. - Men det kræver samarbejde og hjælp udefra. Ligesom i den allerførste forelskelse kan man blive helt 'blind', når man er træt af den anden.

Hvordan opstod ægteskab?

En særlig regel om ægteskabs stiftelse ved hævd findes i Jyske Lov, 1. bog, kap. 27, hvorefter en mand og hans slegfred ansås for at være ægtefæller, hvis de havde levet sammen i tre år. Reglen anvendtes endnu i retspraksis i 1500-t.

Hvad symbolisere en brudekjole?

Brudekjolens historie. Farven hvid som i en brudekjole, symboliserer renhed og uskyld, fordi bruden i gamle dage var jomfru indtil hun nåede bryllupsnatten. Det er de færreste brude, som kan “prale” af at være jomfruer ved deres bryllup i dag. Men lad os se tilbage på kjolerne igennem tiderne.

Hvad er det vigtigste i et parforhold?

Tryghed og tillid Tryghed og tillid er det vigtigste i et godt parforhold. Det handler om at stole på hinanden, forholdet og fremtiden. Hvis du er utryg eller bange, er der intet, som fungerer. Dit nervesystem bliver stresset, så du kan ikke tænke klart.

Kan man gifte sig til gæld?

Hæftelse for gæld Når I bliver gift, kommer du ikke automatisk til at hæfte for din ægtefælles gæld. Som udgangspunkt hæfter man kun for den gæld man selv har stiftet, uanset om gælden er stiftet før, eller efter I har indgået ægteskab. Og man hæfter kun med de aktiver og formue man selv har rådighed over.

Hvorfor skal man gifte sig når man får børn?

Fordele ved giftermål eller registreret partnerskab Ægtemanden bliver automatisk anset for at være far til barnet, og registreringen af faderskabet sker i forbindelse med fødslen. I har automatisk fælles forældremyndighed og dermed de samme pligter og rettigheder til at deltage i barnets opvækst og opdragelse.