Table of Contents:

  1. Hvor mange millimeter skal mønstret på din bils dæk være?
  2. Hvornår er et dæk slidt?
  3. Hvad koster dækhotel?
  4. Hvad koster det at få opbevaret dæk?
  5. Hvordan måler man slidbanen på dæk?
  6. Hvor meget mønster har sommerdæk?

Hvor mange millimeter skal mønstret på din bils dæk være?

Lovkravet siger at minimum dækmønster er 1,6 mm., på sommerdæk, men for ens egen sikkerhed anbefaler vi, at du skifter dine dæk når der er 3 mm.

Hvornår er et dæk slidt?

Dæk har i dag en slidindikator der viser, hvornår dækket er slidt ned til lovens minimumskrav på 1,6 mm. Kommer dækmønsteret ned til mærket, skal dækkene skiftes. De fleste nyere vinterdæk har nu også en ekstra slidindikator ved 3-4 mm. FDM anbefaler, at du allerede skifter dækket, når det nærmer sig 3 mm.

Hvad koster dækhotel?

OBS! Hvis du allerede har hjul i vores dækhotel, og blot ønsker at forlænge opbevaringen i endnu en periode (8 mdr.), er prisen kun 299,- pr. sæt.

Hvad koster det at få opbevaret dæk?

Dækopbevaring. 4 dæk / komplette hjul pr. sæson (sommer eller vinter)
Jylland/Fyn369,-
Sjælland395,-

Hvordan måler man slidbanen på dæk?

Hurtige fakta: Sådan tjekkes dækmønster-dybde Hvis du har en dækmønster-måler, sætter du metalpinden ind i rillen og skubber måleren ned, til kraven flugter med slidbanens top. Oversiden på måleapparatet angiver dækkenes mønsterdybde.

Hvor meget mønster har sommerdæk?

Slid ikke under tre mm mønsterdybde kontakt med en våd vejbane ved 125 km/t. Uanset at lovkravet til mønsterdybde er minimum 1,6 mm, anbefaler FDM, at et dæk kun slides ned til tre mm mønsterdybde. Et nyt dæk har til sammenligning 8-9 mm mønster.