Table of Contents:

 1. Er alle paddleboards oppustelige?
 2. Hvad er forskellen på et SUP board og et paddleboard?
 3. Hvilket paddleboard er bedst?
 4. Hvad skal man kigge efter når man køber paddleboard?
 5. Kan man gå til paddle board?
 6. Hvor må man stå på paddleboard?
 7. Er det lovpligtigt med redningsvest på paddleboard?
 8. Hvad er Isup?
 9. Kan man surfe på et paddleboard?
 10. Hvor meget luft skal der i et paddleboard?
 11. Hvordan paddle man på SUP?
 12. Hvor kan man gå til paddleboard?
 13. Hvad er reglerne for paddleboard?
 14. Hvor kan man paddleboard på Sjælland?
 15. Er redningsvest lovpligtigt?

Er alle paddleboards oppustelige?

Oppustelig vs. Faste paddleboards er ofte bedre. De er stivere og glider derfor mere ubesværet gennem vandet. Der er dog også mange fordele ved at have et oppusteligt board. Først og fremmest er de super praktiske, da de nemt kan transporteres, og dernæst kan de være det perfekte valg for nybegynderen.

Hvad er forskellen på et SUP board og et paddleboard?

Grundlæggende kan man beskrive det som at man står på et surfbræt, og benytter en paddel til at drive sig frem. SUP boards er ofte længere, bredere og har mere opdrift end et traditionelt surfbræt, hvilket gør det muligt at balancere komfortabelt på dem.

Hvilket paddleboard er bedst?

Vinderen i kategorien “bedste premium paddleboard” er SURFMORE ALLROUND. Boardet er udviklet af danske surfere, og dermed er der tænkt over hver komponent. Det sikrer en holdbarhed, stabilitet, konstruktion og performance i en klasse for sig. Komplet pakke med paddel, pumpe leash osv.

Hvad skal man kigge efter når man køber paddleboard?

Boardet skal være 11-14 fod langt og er du begynder anbefaler vi en brede fra 28” til 32". Her giver det også mening at kigge efter et oppusteligt board (Air SUP), da det er nemmere at transportere og kan tåle flere knubs uden at få ridser eller buler.

Kan man gå til paddle board?

Stand up paddling hitter over hele landet, og du kan få mange sjove friluftsoplevelser på boardet. Hold balancen og nyd naturen. Stand Up Paddle - eller bare SUP - er surfing, hvor man står på et board (et bræt) og bruger en paddel til fremdrift.

Hvor må man stå på paddleboard?

I Danmark du stå på paddleboard nærmest overalt. Der er ingen grænser for hvor du kan og hvor du må stå på dit paddleboard. I det danske land har vi mere end 7000 km kyststrækning og langt de fleste bor ikke mere end 40 minutters kørsel fra vandet.

Er det lovpligtigt med redningsvest på paddleboard?

§ LOVGIVNING § Stand up paddle (SUP) boards blev i 2017 omfattet af bekendtgørelsen om redningsveste i mindre fartøjer. Det betyder, at det er et lovkrav at medbringe en redningsvest eller svømmevest på dit SUP board og at du kan straffes med bøde ved overtrædelse.

Hvad er Isup?

The 2014 International Society of Urological Pathology (ISUP) Consensus Conference on Gleason Grading of Prostatic Carcinoma: Definition of Grading Patterns and Proposal for a New Grading System.

Kan man surfe på et paddleboard?

Hvis du har en drøm om at surfe med et barn siddende på snuden af boardet, skal du vælge så stort som muligt og du burde kigge efter de SUPs der hedder touring. Race & Touring boards er længere og smallere end de andre SUPs. De er enormt stabile på fladt vand og passer perfekt hvis du er til lange ture på fladt vand.

Hvor meget luft skal der i et paddleboard?

De fleste oppustelige SUP'er yder bedst med et lufttryk på 15-18 PSI, men det er værd at dobbelttjekke på din specifikke model, da det varierer fra SUP til SUP. Pump til du har opnået det rette lufttryk, og monter herefter dit ventilcover drej det til låst position.

Hvordan paddle man på SUP?

 1. Læg dit board i vandet og kravl ud på boardet således, at du sidder på dine knæ med padlen i hænderne - støt i starten med hænderne på boardet.
 2. Fornem boardet og mærk efter, hvilken balance, der kræves. ...
 3. Begynd at bruge padlen til at komme fremad. ...
 4. Nu gælder det om at komme op at stå.

Hvor kan man gå til paddleboard?

Søer og åer er som udgangspunkt også en mulighed, men vær opmærksom på reglerne, for det er ikke tilladt at stand up paddle alle vegne. Udover på private søer, hvor det kræver en tilladelse fra ejeren, skal man holde sig fra blandt andet søer i skove og fra fredede områder.

Hvad er reglerne for paddleboard?

Stand up paddle (SUP) boards blev i 2017 omfattet af bekendtgørelsen om redningsveste i mindre fartøjer. Det betyder, at det er et lovkrav at medbringe en redningsvest eller svømmevest på dit SUP board og at du kan straffes med bøde ved overtrædelse.

Hvor kan man paddleboard på Sjælland?

Disse steder er de bedste, når det kommer til stand up paddleboarding (sup) i Sjælland:
 • Naturen Kalder v Naturvejleder Tina Noregren.
 • Dybkærgaard Gaardbutik, Lysestøberi, Kajak- og Cykeludlejning.
 • Stege Havn.
 • Copenhagen Surf School.
 • Lynæs Surfcenter.

Er redningsvest lovpligtigt?

Det er ikke lovpligtigt at bære redningsvest, når man er på vandet. Det er lovpligtigt at medbringe redningsveste til det antal personer, der er om bord. Vestene skal passe til de ombordværende (børneveste til børn osv.). Husk, vestene skal være CE-godkendte.