Table of Contents:

 1. Hvad er min dæk størrelse?
 2. Hvilken størrelse dæk til fælge?
 3. Hvor mange tommer er mine dæk?
 4. Hvad er et Radial dæk?
 5. Hvad betyder 91h på dæk?
 6. Hvordan måler man dækbredde?
 7. Hvilken dækbredde cykel?
 8. Hvordan måler man tommer på et dæk?
 9. Hvordan ser man hvilke dæk man har på?
 10. Hvordan læses Dækkoder?
 11. Hvad er forskellen på diagonal og radialdæk?
 12. Hvad betyder Dækhøjde?

Hvad er min dæk størrelse?

Du kan finde alle de nødvendige oplysninger på indersiden af førerens dør, indersiden af benzindækslet eller inde i handskerummet. Alternativt kan du finde oplysningerne i bilens dokumenter og dækproducentens specifikationer. Du kan naturligvis også bare aflæse din aktuelle dækstørrelse på dækkets sidevæg.

Hvilken størrelse dæk til fælge?

Tabel over dæk / fælg størrelser
FælgbreddeMinimum dækbreddeAnbefalet dækredde
51551
5.51651
61751
6.51851

Hvor mange tommer er mine dæk?

Er du i tvivl om hvilke dækstørrelser, der passer til din bil, kan de i mange tilfælde findes på indersiden af fordøren i førersiden på bilen. Her viser en mærkat de størrelser dæk, bilen er godkendt til samt det anbefalede dæktryk og loadindeks. Tallene findes også i bilens manual/servicebog.

Hvad er et Radial dæk?

Dæk. Et radialdæk har navn efter karkassens opbygning. Trådlagene er viklet næsten vinkelret (radialt) på og rundt om kanttråden. I bildæk anvendes normalt fire lag bælter, som har til opgave at understøtte og virke stabiliserende på slidbanen.

Hvad betyder 91h på dæk?

91 er belastningsindekset og svarer til en belastning pr. dæk på 615 kg. H'et betyder dækket er godkendt til 210 km i timen.

Hvordan måler man dækbredde?

Det første tal refererer til dækkets bredde i millimeter efterfulgt af slidbanen som en procentdel i forhold til bredden - til beregning af højden af dækket. For eksempel, 60 procent af 1 mm. Bogstavet R angiver et radialt dæk og i slutningen finder du hjuldiameteren i tommer.

Hvilken dækbredde cykel?

Specifikationer & Størrelser
DækdiameterDækbreddePSI/Bar
70023C105/7.23
70025C100/6.89
70028C (Smal)95/6.55
70028C (Bred)100/6.89

Hvordan måler man tommer på et dæk?

Det første tal refererer til dækkets bredde i millimeter efterfulgt af slidbanen som en procentdel i forhold til bredden - til beregning af højden af dækket. For eksempel, 60 procent af 1 mm. Bogstavet R angiver et radialt dæk og i slutningen finder du hjuldiameteren i tommer.

Hvordan ser man hvilke dæk man har på?

Hvis dækket er mærket med M+S mærke samt bjerg- og snefnug symbolet på siden, er det et vinterdæk. Hvis der kun er M+S mærket kan der være tale om et helårsdæk. Et sommerdæk har ikke en egentlig mærkning på siden.

Hvordan læses Dækkoder?

Sådan læser du dækket: Dækkets størrelse skrives for eksempel sådan: 195/65R15. 195 er dækkets bredde i millimeter. 65 er dækkets højde og svarer til 45 % af dækkets bredde. R er dækkets design (R står for radialdæk).

Hvad er forskellen på diagonal og radialdæk?

Forskellen på disse dæk er bæltelagets placering mod dækkets rulleretning. I et diagonaldæk var disse placeret diagonalt mod rulleretningen og i radialdæk placeres de radialt mod rulleretningen. Denne forandring forbedrede dækkets egenskaber drastisk og i dag er det stort set kun radialdæk der sælges.

Hvad betyder Dækhøjde?

Højde/bredde-forhold Forholdet mellem dæksidens højde og dækkets bredde (også kaldet profilen). Jo mindre forholdet er, jo mindre er dæksidens højde, hvilket betyder, at det er nemmere at dreje, men det giver en mere hård kørsel.