Table of Contents:

 1. Hvad gør sololie?
 2. Hvad er det i solcreme der beskytter?
 3. Kan man stadig blive brun når man bruger solcreme?
 4. Hvad er forskellen på solcreme og sololie?
 5. Hvordan kan man blive hurtigere brun?
 6. Hvordan bruger man sol olie?
 7. Hvorfor bliver man brunere på stranden?
 8. Hvordan optager man bedst sol?
 9. Hvornår bliver man brun?
 10. Hvad indeholder solcreme af stoffer?
 11. Hvilke stoffer er der i solcreme?
 12. Hvad er forskellen på faktor 15 og 30?
 13. Hvad er forskellen på faktor 30 og 50?
 14. Hvor mange timer beskytter solcreme?

Hvad gør sololie?

Sololie anvendes af dem, der vil hjælpe den brune sommerkulør lidt på vej. Sololien hjælper nemlig med at give huden en mere ensartet overflade, hvilket hjælper med at undgå, at solstrålerne bortreflekteres. På den måde får hudens celler mere sollys, hvilket hjælper dig med at få en smuk solbrun farve.

Hvad er det i solcreme der beskytter?

Det kemiske filter består af et stof, som i lighed med hudens eget forsvar mod UV, pigmentet melanin, absorberer UV-strålingen. Foruden UV-filteret indeholder solcreme ofte blødgørende og fugtighedsgivende komponenter. Graden af beskyttelse, som påførelse af en given solcreme giver, angives ved det såkaldte faktortal.

Kan man stadig blive brun når man bruger solcreme?

Mange mennesker tror, at en solcreme med en høj solfaktor (SPF) forhindrer, at man bliver brun. Derfor bruger de i stedet produkter med en lavere faktor. Men du bliver brun, selvom solfaktoren er høj. Det tager dog lidt længere tid, men du passer bedre på din hud.

Hvad er forskellen på solcreme og sololie?

Sololie og solcreme har i princippet samme virkning. Men eftersom sololien kan være sværere at smøre ud i et tilstrækkeligt tykt lag, vil solcremen ofte være den bedste løsning. Solcreme kan lettere påføres i den rigtige mængde, og den lidt mere tyktflydende creme er derfor et oplagt førstevalg.

Hvordan kan man blive hurtigere brun?

Bliv brun på den sunde måde
 1. Skrub dig solklar. ...
 2. Bliv brun med bodylotion. ...
 3. Brug solfaktor på din hud og bliv brun. ...
 4. Tag solcremen på, før du bevæger dig ud. ...
 5. Husk at smøre solcreme på ofte. ...
 6. Brug rigeligt med solcreme og bliv brun. ...
 7. Hellere for høj end for lav solfaktor. ...
 8. Bliv brun i skyggen – begræns din tid i solen.

Hvordan bruger man sol olie?

Det er ikke nok at smøre dig ind fra morgenstunden, hvis du skal ligge i solen en hel dag - heller ikke selvom solcremen er vandfast. - Tag solcremen med ned til poolen, så du kan smøre dig ind flere gange. Hvis du har været i vandet, skal du også lige smøre dig ind igen, når huden igen er tør, siger Christine Behrens.

Hvorfor bliver man brunere på stranden?

Solskoldet i vand på grund af spejling Man skal ikke blot passe på solens UV stråler fordi de gennemtrænger vandet, man skal også passe på, netop fordi vandet fungerer som et spejl! Faktisk kan vand i følge DMI spejle helt op til 100% af UV strålingen, som altså giver dig dobbelt så meget stråling, når du bader.

Hvordan optager man bedst sol?

Når man indtager fødevarer eller tilskud med et højt indhold af betacaroten, får man en gylden farve i huden, og du får nemmere ved at blive solbrun. Betacaroten udnytter altså solens stråler samtidig med at den beskytter dig mod at blive solbrændt, så din farve ikke skaller hurtigt af.

Hvornår bliver man brun?

Den brune farve, vi får, når vi opholder os meget i solen, kommer fra melanin. Melanin er ikke en celle, men et pigment, der dannes af pigmentcellerne (melanocytter) og sprøjtes ind i hudcellerne (keratinocytterne).

Hvad indeholder solcreme af stoffer?

Et af de stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende, er det kemiske UV-filter BP-3 (benzophenone-3), som i øjeblikket må udgøre 10 pct. af en solcreme. Et dansk studie har vist, at BP-3 kan have en hormonforstyrrende effekt på fisk, og derfor holder blandt andre Miljøstyrelsen stadig øje med stoffet.

Hvilke stoffer er der i solcreme?

Stoffer, som Forbrugerrådet Tænk Kemi vurderer som uønskede i de undersøgte solcremer:
 • Ethylhexyl salicylate er et solfilter, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. ...
 • Octocrylene er et solfilter, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Hvad er forskellen på faktor 15 og 30?

Måske tænker du, at solfaktor 30 beskytter dobbelt så meget som solfaktor 15. Men faktisk er forskellen meget lille! Solfaktor 15 beskytter nemlig mod 93% af solens stråler, mens solfaktor 30 beskytter mod 97% af strålerne.

Hvad er forskellen på faktor 30 og 50?

faktor 30 blokerer for 96% af solens UV-stråler. faktor 50 blokerer for 98% af solens UV-stråler.

Hvor mange timer beskytter solcreme?

Når du har smurt dig med solcreme, holder den sin virkning i nogle timer. Vi ved endnu ikke hvor mange. Du skal altid smøre dig ind i solcreme igen efter behov, eller hvis du har badet eller svedt meget eller har tørret dig med håndklæde.