Table of Contents:

 1. Hvad er det rigtige dæktryk?
 2. Er det farligt at køre med lavt dæktryk?
 3. Hvor tit skal man tjekke dæktryk?
 4. Hvad sker der ved for højt dæktryk?
 5. Hvordan virker en dæktryksmåler?
 6. Hvor meget luft skal der i 17 tommer?
 7. Hvor langt kan man køre med lavt dæktryk?
 8. Hvor lavt må dæktryk være?
 9. Hvor tit skal man pumpe bildæk?
 10. Hvorfor lyser dæktryk lampe?
 11. Kan man putte for meget luft i bildæk?
 12. Hvad kan være tegn på forkert dæktryk?
 13. Hvordan koder man TPMS ventiler?
 14. Kan man selv kode TPMS?
 15. Hvordan måler man dæktryk?

Hvad er det rigtige dæktryk?

De fleste biler/dæk kører med et dæktryk på 2,5 - 3 bar, har du lavprofildæk kan det være over 3 bar. For at være sikker spørg læs, som allerede nævnt, din instruktionsbog og/eller spørg dit dækcenter. Vil du være på den sikre side, så fyld lidt ekstra tryk på.

Er det farligt at køre med lavt dæktryk?

Kører du med for lavt dæktryk, så risikerer du at miste kontrollen over bilen ved hårde opbremsninger, og der er også risiko for skader på dækket. Samtidig påvirkes dækkets levetid, hvis du kører med forkert dæktryk.

Hvor tit skal man tjekke dæktryk?

Tjek trykket 1-2 gange om måneden og altid før en længere rejse, eller hvis bilen skal bære mere vægt. Kolde dæk. Aflæsningen af dæktrykket bliver mere korrekt, hvis dækkene er kolde og man måler, inden temperaturen udenfor stiger og dækkene udsættes for direkte sollys.

Hvad sker der ved for højt dæktryk?

For højt tryk For højt dæktryk (+0,5 bar) kan skabe slitage på midten af dækket, hvilket forkorter dækkets levetid. På grund af den ringere vejkontakt kan dette være farligt i sving eller ved opbremsning.

Hvordan virker en dæktryksmåler?

Modsat den indirekte TPMS, måler direkte TPMS rent faktisk dæktrykket fra nogle sensorer indbygget i hvert enkelt dæk. Sensorerne overvåge ikke kun hjulomdrejninger som med indirekte TPMS, men måler også det nøjagtige dæktryk for hvert dæk, med et par sekunders mellemrum.

Hvor meget luft skal der i 17 tommer?

Det vil sige hvis bilen normalt kører på 15 tommer, men har fået eftermonteret 17 tommer, er det vigtigt at komme mere luft i hjulet end foreskrevet....Hvor højt skal dæktrykket være?
Små biler2.1-2-3
Stor biler2.4-2.6
SUV-biler2.5-2.6
Varevogn3.5-4.0

Hvor langt kan man køre med lavt dæktryk?

Blot 0,5 bar for lavt tryk vil typisk øge drivmiddelforbruget med 2-3 pct. Et lille overtryk på 0,1 bar vil være til gavn for drivmiddeløkonomien, uden at det går ud over dækkenes levetid og bilens køreegenskaber. Kører du 20.000 km om året, betyder det en ekstra udgift til drivmiddel på ca. 300-400 kr.

Hvor lavt må dæktryk være?

Hvis trykket på alle dæk er 1 bar lavere end anbefalet, svækkes dækkets sideværts greb med op til 55 procent. Lavt dæktryk forårsager også, at dækkene slides, reduceres deres holdbarhed og kan føre til punkteringer. Hvis dæktrykket er ca. 30 procent for lavt, vil dækkets levetid reduceres til halvdelen.

Hvor tit skal man pumpe bildæk?

Vi anbefaler: Tjek dit dæktryk hver måned, og juster om nødvendigt. Du skal helst kontrollere dine dæk, når de er kolde, ikke når de stadig er varme efter kørsel. Glem ikke at tjekke reservehjulet - du ved aldrig, hvornår du måske får brug for det.

Hvorfor lyser dæktryk lampe?

Lyser lampen med dæktrykssensor, når du har fået skiftet hjul. Det skyldes, at temperaturen påvirker dæktrykket, og lampen er fint følende. I langt de fleste tilfælde har det ingen betydning og hverunder kan du se hvordan du nulstiller, så lampen ikke længere lyser.

Kan man putte for meget luft i bildæk?

Ved for højt dæktryk kører dækket kun på midten og har dermed ikke optimalt vejgreb. Dertil kommer, at der herved laves en dårlig slitage, hvilket igen betyder, at der er færre kilometer i dækket. Desuden hopper et dæk med for højt dæktryk hen over ujævnheder i vejen (på samme måde som en dårlig støddæmper).

Hvad kan være tegn på forkert dæktryk?

For lavt dæktryk betyder at:
 • Dækket bliver for varmt med risiko for skader.
 • Bilen bliver ustabil ved manøvrering, da dækkets slipvinkler ændrer sig markant.
 • Dækkene ikke kan overføre optimal bremsekraft. ...
 • Bilens drivmiddeløkonomi forringes på grund af større rullemodstand. ...
 • Dækkene slides hurtigere.

Hvordan koder man TPMS ventiler?

Sensoren er en del af ventilen og skal kodes til bilens computer. Kodningen kan være forskelligt fra bil til bil. Ved nogle biler sker opdateringen automatisk, mens det kan være nødvendigt med et OBD-stik ved andre biler. Ved ”Direkte TPMS” kan der forekomme ekstra omkostninger.

Kan man selv kode TPMS?

Ved køb af TPMS-ventiler hos os tilbyder vi at forkode ventilen, samt montere ventilerne for dig. I tilfælde af at ventilerne skal kodes via computerstikket i bilen (OBD-stik), skal dette ske ved et autoriseret værksted. Vi forhandler TPMS-systemet fra Danmarks største leverandør på området.

Hvordan måler man dæktryk?

Hvordan tjekker jeg dæktrykket? Når du skal tjekke bilens dæktryk, skal du først skrue ventilhætten af. Derefter sætter du måleren på ventilen. Her er det vigtigt, at du får sat ventilen ordentligt ind i måleren og holder den tæt, så luften ikke siver ud af dækket.