Table of Contents:

 1. Hvorfor larmer min motor?
 2. Hvad svare 40 dB til?
 3. Hvor meget må udstødning larme?
 4. Hvor længe kan man køre med defekt hjulleje?
 5. Hvorfor brummer bilen?
 6. Hvor lav dB kan man høre?
 7. Hvilke krav stilles der til mærkning af dæk?
 8. Hvad er støjgrænsen?
 9. Hvor meget er 76 dB?
 10. Kan man køre med et defekt hjulleje?
 11. Kan man køre med ødelagt hjulleje?
 12. Hvorfor ryster rattet i bilen?

Hvorfor larmer min motor?

Høje hvin eller pibelyde, når motoren går Hvis der kommer en høj pibelyd fra motoren, mens bilen kører, betyder det normalt, at en rem i motorrummet er slidt eller sidder løst. Lyden kan også skyldes, at nogle af de hjul, som remmen skal dreje, ikke er korrekt justeret og sidder lidt skævt.

Hvad svare 40 dB til?

40 dB: Samtale kan ikke aflyttes, men høje råb og skrig høres svagt.

Hvor meget må udstødning larme?

Fra 2020 motorkøretøjer ikke støje over 80 decibel i nattetimerne dvs. kl. 22-06. Fra 2023 motorkøretøjer ikke støje over 85 decibel i dagtimerne dvs.

Hvor længe kan man køre med defekt hjulleje?

Der er meget stor forskel på, hvor længe holder et hjulleje , afhængigt af bilen. Det kommer især an på, hvor langt din bil har kørt, og ikke nødvendigvis dens alder. Det vil dog være mærkeligt, hvis din bils hjullejer skal skiftes, når din bil er under 6 år.

Hvorfor brummer bilen?

Bilens affjedringssystem er med til at sikre, at hjulene holdes på vejen, og støddæmpere og fjedre sikrer samtidig, at stød og bump fra vejbanen ikke forplanter sig direkte op i karosseriet.

Hvor lav dB kan man høre?

Den laveste lydstyrke, som vi kan registrere, det vil sige den laveste lyd, som et menneske kan høre, er omkring 0 decibel. Lydstyrken omkring 50 dB opfatter vi som behagelig, hvorimod 100 dB er grænsen for ubehagelig lyd og ved omkring 120 dB nås smertegrænsen.

Hvilke krav stilles der til mærkning af dæk?

Dæk er normalt mærket med visse oplysninger. Denne mærkning af dæk er standardiseret og blandt andet indikerer det hastighedstal/hastighedsindeks, mærke dækstørrelse og produktionsdato (DOT nummer). Imidlertid kan kun meget få data aflæses direkte, andre er "kodet" på forskellige måder.

Hvad er støjgrænsen?

Støjgrænser. Ingen må udsættes for en støjbelastning på over 85 dB(A) eller spidsværdier af impulser over 137 dB(C). Overskrides støjgrænserne, skal der derfor straks tages initiativ til at bringe støjen under grænseværdierne.

Hvor meget er 76 dB?

Næsten total stilhed – 0 dB. En normal samtale – 60 dB. En støvsuger – 80 dB. Et bilhorn – 110 dB.

Kan man køre med et defekt hjulleje?

Vi fraråder at køre med et defekt hjulleje, da det kan være farligt. Du kan nemlig opleve vibrationer og mindre rystelser i bilen under kørsel. Vi anbefaler altid du får bilen transporteret til dit værksted hurtigst muligt.

Kan man køre med ødelagt hjulleje?

Et defekt hjulleje er farligt. Hvis du har kørt med defekt hjulleje i lang tid, kan der opstå vibrationer eller mindre rystelser, når du kører. Hvis du oplever dette, bør du køre til et værksted med det samme!

Hvorfor ryster rattet i bilen?

Rysten i rattet Rattet ryster ved høj fart – Hvis rattet ryster når du eksempelvis kører 130 km/t er det tegn på, at dine hjul skal afbalanceres. Rattet ryster ved nedbremsning – Hvis dit rat ryster når du skal nedbremse på eksempelvis motorvejen, er det tegn på at dine bremseskiver er skæve og skal skiftes.