Table of Contents:

 1. Hvilken vandscooter skal man købe?
 2. Hvor hurtig er en jetski?
 3. Hvordan fungerer en vandscooter?
 4. Hvad koster en vandscooter?
 5. Kan man sejle vandscooter med speedbådskørekort?
 6. Hvor er det tilladt at sejle med vandscooter?
 7. Hvor hurtigt kan en vandscooter køre?
 8. Hvor må man sejle vandscooter i Danmark?
 9. Hvor må du sejle med vandscooter?
 10. Hvad koster et Vandscooterbevis?
 11. Hvor kan man leje vandscooter?
 12. Hvem må sejle vandscooter?
 13. Hvad dækker speedbådskørekort?
 14. Er jetski lovligt i Danmark?
 15. Hvor kan man finde lokale sejladsbestemmelser?

Hvilken vandscooter skal man købe?

Kawasaki. Kawasaki er kendt for god kvalitet samt deres racing teams. Kawasaki har, den den største vandscooter har målt på hestekræfter – nemlig 310 hk. Alle Kawasaki Vandscootere bygger på en 1500 ccm motor.

Hvor hurtig er en jetski?

Både vandscootere og jetski er hurtige og manøvredygtige bådtyper. De større vandscootere kan under optimale forhold sejle med hastigheder på Page 8 6 mere end 100 km/t og er i stand til at foretage kraftige accelerationer. Ved vindhastigheder større end 4 m/s reduceres hastigheden til 25-50 km/t.

Hvordan fungerer en vandscooter?

En såkaldt impeller (en slags turbine) suger vand ind, som derefter med stort tryk presses gennem en snæver tunnel ud i et bevægeligt rørformet mundstykke i agterenden. Det giver en kraftig drivende jetlignende vandstråle. Det kraftige sug bidrager til en god stabilitet.

Hvad koster en vandscooter?

Yamaha vandscooter
 • 87.900,- DKK (9.439,- EUR) Yamaha SuperJet 700. ...
 • SPECIALTILBUD. 94.900,- DKK (10.190,- EUR) ...
 • 103.900,- DKK (11.157,- EUR) Yamaha EXR. ...
 • 132.900,- DKK (14.271,- EUR) Yamaha VX DeLuxe. ...
 • 139.900,- DKK (15.022,- EUR) ...
 • 145.900,- DKK (15.667,- EUR) ...
 • 169.900,- DKK (18.244,- EUR) ...
 • 184.900,- DKK (19.855,- EUR)

Kan man sejle vandscooter med speedbådskørekort?

SKAL JEG HAVE SPEEDBÅDSCERTIFIKAT, NÅR JEG SKAL FØRE VANDSCOOTER? Det korte svar er ja – det kræver speedbådscertifikat for et føre vandscooter i Danmark. Og du skal være opmærksom på forskellige regler, som kan være særligt gældende for vandscootere. For eksempel er det forbudt at plane op til 300 meter fra kysten.

Hvor er det tilladt at sejle med vandscooter?

Men de generelle retningslinjer siger: Vandscootersejlads er tilladt i en afstand på 300 m fra kysten - pånær transport ud til 300 meter zonen, som skal foregå vinkelret på kysten med en hastighed på max. 5 knob. Der er forbud mod sejlads i Natura 2000-områder, vildtreservater og fredede områder.

Hvor hurtigt kan en vandscooter køre?

En vandscooter er en båd med udvendigt sæde og styr. Det betyder, at du sidder eller står på skroget af båden. Styret har samme form som et motorcykelstyr. Oftest er skroget lavet af glasfiber, og de mest kraftige af vandscooterne kan sejle over 100 kilometer i timen.

Hvor må man sejle vandscooter i Danmark?

2: Regler for sejlads ved kysten Hovedreglen er, at det er forbudt at sejle nærmere end 300 meter fra land. Inden for 300 meters grænsen må man alene sejle vinkelret på kysten med en hastighed på under 5 knob. Sejlads er forbudt i naturbeskyttelsesområder, fredede områder og vildtreservater.

Hvor må du sejle med vandscooter?

Af hensyn til sikkerhed og kystens øvrige brugere, skal sejlads med vandscootere og jetski foregå mindst 300 meter fra kysten. Du dog sejle gennem 300-meter zonen for at komme ud, hvor der sejles, men det skal ske vinkelret på kysten og med maks. 5 knob i timen.

Hvad koster et Vandscooterbevis?

Hvad koster et vandscooterbevis?
 • Kurset, der forbereder dig til prøven: 995 kr.
 • Gebyr til censor for selve vandscooterprøven: 750 kr.
 • Evt. leje af vandscooter: 500 kr.

Hvor kan man leje vandscooter?

Leje af vandscooter 500 Hos Sejlerskolen kan du erhverve dig et Vandscootercertifikat på KUN en enkelt dag. Vi giver Beståelsesgaranti. De fleste af vores dygtige instruktører har en professionel karriere i det maritime erhverv og har mange års erfaring til søs.

Hvem må sejle vandscooter?

Det kræver derfor vandscooterbevis at sejle vandscooter. Du skal være 16 år for at tage et vandscooterbevis. Beviset skal medbringes under sejladsen. Du kan læse mere om hvordan man opnår vandscooterbevis her​.

Hvad dækker speedbådskørekort?

Speedbådskørekort giver ret til at sejle de samme fartøjer som duelighedsbevis, hvilket vil sige planende fartøjer op til 15 meter, som har en motorkraft, der er større end 19KW.

Er jetski lovligt i Danmark?

Vandscootersejlads og jetski er tilladt i en afstand af 300 meter fra kysten. Kort fra Miljø- og Fødevareministeriet, der viser, hvor det er ulovligt at sejle på vandscootere i Danmark.

Hvor kan man finde lokale sejladsbestemmelser?

Det er vigtigt at sætte sig ind i de lokale sejladsbestemmelser. De kan findes på www.politi.dk under den enkelte region. Der kan også findes sejladsbestemmelser gældende for den enkelte havn.