Table of Contents:

 1. Er nye radiatorer bedre end gamle?
 2. Hvad er et to strengs anlæg?
 3. Hvad er et 1 strengsanlæg?
 4. Hvor mange radiatorer pr m2?
 5. Kan man få penge for gamle radiatorer?
 6. Kan man få håndværkerfradrag for udskiftning af radiatorer?
 7. Hvad er en blandesløjfe?
 8. Hvad er et 2 strengsanlæg?
 9. Hvor mange grader skal gasfyret stå på?
 10. Hvor mange radiatorer skal der være?
 11. Hvor mange radiatorer i et rum?
 12. Kan termostater blive for gamle?
 13. Hvad koster det at rykke en radiator?
 14. Kan man få håndværkerfradrag for flisebelægning?
 15. Hvad giver ret til håndværkerfradrag?

Er nye radiatorer bedre end gamle?

En nyere radiator vil ofte have en bedre og mere jævn overfladetemperatur. Dette vil give en bedre varme i et givent rum, men det er ligeledes værd at overveje, om man skal skifte én stor radiator ud med flere mindre radiatorer.

Hvad er et to strengs anlæg?

2-strengs radiatoranlæg Der er ét rør der føre det varme fjernvarmevand ind i radiatoren, og ét rør der fører fjernvarmevandet tilbage til fjernvarmeanlægget. Med et 2-strenget radiatoranlæg er det lettere at afkøle fjernvarmevandet nok og få en god returtemperatur.

Hvad er et 1 strengsanlæg?

1-strengsanlæg: Hvis centralvarmereturtemperaturen er steget meget i forhold til punkt 2, så er anlægget 1-strengs, fordi det meget varme centralvarmevand løber lige igennem rørene, uden at der sker afkøling i radiatorerne eller gulvvarmen.

Hvor mange radiatorer pr m2?

Radiatoren skal have den rigtige størrelse Som tommelfingerregel siger man, at en radiators forbrug er 65 watt pr. m2. Så hvis du vil tjekke om din radiator har den rigtige størrelse, kan du dividere radiatorens ydeevne med 65 og dermed få antal kvadratmeter, som radiatoren kan opvarme.

Kan man få penge for gamle radiatorer?

Måske kan du få penge for din gamle radiator. Hvis din radiator er forholdsvis ny eller meget gammel, måske endda antik, kan du prøve at sælge den. Der sælges mange radiatorer, både på nettet og på brugtmarkeder rundt om i landet. På nettet kan du en god idé om, hvilken pris din radiator kan sælges til.

Kan man få håndværkerfradrag for udskiftning af radiatorer?

Dvs. at man med håndværkerfradraget kan få fradrag på op til 25.000 kroner pr. person for energirenoveringer og klimatilpasning af sin bolig i 2021.

Hvad er en blandesløjfe?

Er en slags kortslutning mellem varmeanlæggets fremløb og returløb. Blandesløjfen anvendes til regulering af fremløbstemperaturen på nogle direkte-fjernvarmeanlæg, men også på varmeanlæg med fast brændsel, hvor fremløbstempepraturen ikke kan reguleres på anden vis.

Hvad er et 2 strengsanlæg?

Hvis hovedreturen bliver kold, er det et to-strengsanlæg. Hvis den ikke bliver kold, er der normalt tale om et et-strengsanlæg (man kan normalt se det på ventilerne). Ved 2-strengs anlæg er radiatorerne parallelforbundne.

Hvor mange grader skal gasfyret stå på?

Typisk indstilles gasfyret, så det har en fremløbstemperatur på 28-35°C. Det er muligt at indstille en minimumsfremløbstemperatur på nye gasfyr i sommerperioden, så badeværelsesgulvet kan holdes lunt året rundt.

Hvor mange radiatorer skal der være?

65 Watt pr. m². Du skal derfor dividere radiatorens Watt med 65 for at regne ud, hvor mangeradiatoren dækker. Hvis en radiator fx yder 10 / 65 = 15,40 m².

Hvor mange radiatorer i et rum?

Dette spørgsmål kommer til at indskrænke dine valgmuligheder, men det er essentielt til at nå frem til den rigtige W/m2 pr. radiator. Så det du skal nu, er at måle værelset op og dividere det med de antal radiatorer du vil have – så ved du, hvor meget W/m2 hver radiator skal have for at opvarme rummet.

Kan termostater blive for gamle?

Termostaterne styrer varmen i dit hus – men de kan også blive slidt. Gamle termostater er langsommere og mindre nøjagtige end nye termostater. Er dine termostater over 15 år gamle, bør du overveje at skifte dem. Skifter du dine termostater kan du nemlig spare penge - spar helt op til 23% på dit energiforbrug.

Hvad koster det at rykke en radiator?

Hvad koster afmontering af radiator? Afmontering af radiator koster 1.200 - 2.400 kr. afhængig af opgavens omfang og hvorvidt der skal en ny radiator op eller blændes varmerør af.

Kan man få håndværkerfradrag for flisebelægning?

Du har mulighed for fradrag ved udskiftning af faste belægninger som asfalt, beton og flisebelægninger hvor vand ikke kan nedsive igennem selve belægningen. Det kan f. eks. være en gårdsplads, en indkørsel, en terrasse eller sti hvor man optager og bortkører den gamle belægning.

Hvad giver ret til håndværkerfradrag?

Du kan få håndværkerfradrag på op til 12.900 kr. pr. person i 2022 (25.0).