Table of Contents:

 1. Kan man male kakler?
 2. Kan man male fliser med epoxy?
 3. Kan man spartle på fliser i brusekabine?
 4. Kan man male i bruseniche?
 5. Kan man male fuger mellem fliser?
 6. Kan man male belægningssten?
 7. Hvad er Vådrumsgrunder?
 8. Kan man male vægge med epoxy?
 9. Kan man bruge almindelig spartel i vådrum?
 10. Hvilken maling til brusekabine?
 11. Kan man male en fuge?
 12. Kan man farve en fuge?
 13. Kan man male cementfliser?
 14. Kan man male fliser i vådrum?
 15. Kan man male på vådrumsspartel?

Kan man male kakler?

Har du nogle vægfliser i dit hjem, der trænger til en opgradering, men er det for stort et projekt at skifte dem ud? Så kan du male dem. Du kan nemlig sagtens male på fliser og opnå et godt resultat, hvis du gør dit forarbejde ordentligt.

Kan man male fliser med epoxy?

Fliser bør grundmales med en god hæfteprimer. Den er, sammen med rensning og slibning, med til at sikre, at malingen sidder godt fast. Til maling af gulvfliser kan benyttes Alkyd-gulvmaling eller Epoxy-gulvmaling. Epoxy er mest slidstærk og det som benyttes i lagerhaller, fabrikker, værksteder, etc.

Kan man spartle på fliser i brusekabine?

Vådzone - her skal du bruge vådrumsspartel Hele gulvet på badeværelset er en vådzone, inklusiv de første 10 centimeter op ad væggen. Væggene i din brusekabine - samt den nærmeste halve meter fra brusekabinen - er også vådzone.

Kan man male i bruseniche?

Hvis du mangler nyt liv på badeværelset, kan du sagtens male fliserne på badeværelset og i brusenichen, hvor forarbejdet er nøglen til et flot og holdbart resultat. Først skal fliserne rengøres grundigt for sæberester og kalk. Det kan du gøre ved at bruge eddikesyre, som neutraliserer sæberester og kalk.

Kan man male fuger mellem fliser?

Fugefarve er special maling til mørtel- og cement-fuger, som er egnet til både vådrum og tørrum. Den kan bruges til at male både væg- og gulvfuger. Fugefarve er modstandsdygtig overfor skimmelsvampe, vandtæt, miljøvenlig, lugtfri, giftfri, tørrer hurtigt, har lang holdbarhed og er 100% sikker.

Kan man male belægningssten?

At få lagt nye fliser er både dyrt og kræver mange arbejdstimer. I stedet kan stenene males med StoneColor. StoneColor er en helt speciel overfladebehandling som let påføres med sprøjte, rulle eller pensel.

Hvad er Vådrumsgrunder?

Vådrumsgrunder anvendes indendørs, i badeværelser og vådrum, til grunding af vægge og lofter af gipsplader, beton, pudsede vægge samt tidligere malede overflader. Vådrumsgrunder bruges for at isolere imod fugt, i vådrum og badeværelse, så væggen ikke optager fugten, når der er meget damp og fugt i rummet.

Kan man male vægge med epoxy?

De fleste kan selv male med epoxy. Taber du fnug eller penselshår i malingen, er det vigtigt, at du fjerner dem inden malingen hærder. Tabte fnug og penselshår bliver skarpe når de er overtrukket med epoxy. Bemærk at nuancen på 6 kgs sæt, kan afvige fra 12 kgs sæt, da disse ikke kommer fra samme batch.

Kan man bruge almindelig spartel i vådrum?

Vådrumsspartel kommer altså særligt til sin ret i brusekabinen, rundt om badekaret eller ved spabadet, hvor der er chance for direkte- og længerevarende vandpåvirkning. I de øvrige områder på badeværelset kan man fint anvende almindelig sandspartelmasse, som også er væsentligt billigere.

Hvilken maling til brusekabine?

Den grunder som du skal bruge på nyspartlede vægge inde i selve brusekabinen, er Yunik Vådrumsgrunder og klæber. Det er en vandbestandig grunder og klæber. Du kan anvende denne grunder på både vægge og loft. Den er specifikt udviklet til miljøer som er specielt udsatte for vand.

Kan man male en fuge?

Kan man malefugen? Traditionelle silikonefugemasser kan ikke overmales, og du vil opleve, at malingen "perler af" eller flyder sammen uden at dække. I stedet for silikonefugemasse kan man anvende MS- og PU-fugemasser, der stort set altid kan overmales.

Kan man farve en fuge?

Fugefarve anvendes til renovering og beskyttelse af cement- og mørtelfuger både i forbindelse med farveskift samt til genopfriskning af misligholdte fuger. Fugefarven fås i otte forskellige farver og anvendes ufortyndet. Leveres klar til brug.

Kan man male cementfliser?

At få lagt nye fliser er både dyrt og kræver mange arbejdstimer. I stedet kan stenene males med StoneColor. StoneColor er en helt speciel overfladebehandling som let påføres med sprøjte, rulle eller pensel.

Kan man male fliser i vådrum?

Vådrumsmaling til badeværelset Som udgangspunkt skal fliserne i hvert fald have 2 gange maling. Når du skal male i et vådrum, så er det vigtigt, at du bruger en vådrumsmaling. Vi anbefaler Gjøco Interiør 25 til fliserne på badeværelsesvægge, og Gjøco gulvmaling 40 til brug på gulvet i badeværelset.

Kan man male på vådrumsspartel?

Nej - det er ikke altid nødvendigt med vådrumsspartel i et vådrum! Ofte skal du blot tænke det som værende almindelige vægge eller lofter og dermed bruge en god maling ovenpå den almindelige sandspartelmasse, men vi anbefaler dog at bruge en god vådrumsmaling så som fx. LADY AQUA.