Table of Contents:

 1. Hvilket berømt slag var et søslag?
 2. Hvad hed de 2 største og blodige slag i 1 verdenskrig?
 3. Hvorfor angreb og ødelagde England den danske flåde i både 18?
 4. Hvor mange døde i Slaget på Reden?
 5. Hvor fandt Jyllandsslaget sted?
 6. Hvem vandt Jyllandsslaget?
 7. Hvor mange lande besatte Tyskland?
 8. I hvilken krig døde der flest?
 9. Hvornår mister Danmark deres flåde?
 10. Hvorfor København overgav sig efter tre dages angreb?
 11. Hvad mistede Danmark i 1814 som en konsekvens af nederlaget i Englandskrigene og Napoleonskrigen?
 12. Hvorfor undersøgte de engelske orlogsskibe de danske handelsskibe?
 13. Hvad er slaget ved Jylland?
 14. Hvilke lande besatte Tyskland under 2. verdenskrig?
 15. Hvilke lande var allieret med tyskerne under krigen?

Hvilket berømt slag var et søslag?

Slaget ved Jylland: Derfor var 1. Verdenskrigs eneste søslag så vigtigt for Storbritanniens sejr. For 100 år siden fandt et blodigt søslag mellem Tyskland og Storbritannien sted lige ud for Jyllands vestkyst. Efter slaget lå 25 skibe på havets bund.

Hvad hed de 2 største og blodige slag i 1 verdenskrig?

Da slaget sluttede, gik fronten stort set, som da det startede. Under slaget blev omkring en halv million såret, og mere end en kvart million blev dræbt. Det var det længste slag i 1. verdenskrig og det blodigste efter Slaget ved Somme (1916).

Hvorfor angreb og ødelagde England den danske flåde i både 18?

Man var i Danmark klar over, at englænderne ville sende en flåde af sted. De havde allerede i august 1800 sendt en flåde ind i Øresund og truet med at bombardere København, hvis ikke Danmark indgik en ordning med England.

Hvor mange døde i Slaget på Reden?

Slaget på Reden
Styrke
Fischer: 7 linjeskibe 10 blokskibe/stykpramme Bille: 17 skibe 1 batteriNelson: 12 linjeskibe 5 fregatter 7 bombeskibe 6 andre Parker: 8 linjeskibe (reserver)
Tab
1.600-1.800 døde og sårede264 døde 689 såret

Hvor fandt Jyllandsslaget sted?

juni 1916, som var Kristi Himmelfartsdag. Det var første og eneste gang, slagskibene fra den tyske og den britiske flåde mødtes under første verdenskrig. Slaget fandt sted på strækningen fra Hanstholm til Blåvandshuk og foregik så tæt på den jyske vestkyst, at man kunne høre kanontorden i land.

Hvem vandt Jyllandsslaget?

Dette blev verdenshistoriens største søslag, Jyllandsslaget. Der er stadig i dag mange diskussioner om, hvem der vandt. Tyskerne havde de mindste tab, men den tyske Højsøflåde vovede sig ikke senere i krigen til søs i større omfang, og dette er netop det britiske argument for, at den britiske flåde vandt.

Hvor mange lande besatte Tyskland?

Tyskland besatte store dele af Polen, Danmark, Norge, Holland, Belgien og det meste af Frankrig. Tyskland angreb meget hurtigt, så man kalder deres taktik for lynkrig. Tyskland bombede de store engelske byer i forsøget på at erobre England. Mange civile blev dræbt.

I hvilken krig døde der flest?

Verdenshistoriens mest dødelige krig er Anden Verdenskrig i midten af 1900-tallet med 60-85 mio døde, fulgt af de mongolske erobringer i 1200-tallet med op til 60 mio døde.

Hvornår mister Danmark deres flåde?

Belejringen af København var et resultat af britisk krav om overgivelsen af Danmarks flåde til briterne, der frygtede at Kronprins Frederik ville overgive flåden til franskmændene mod Storbritannien....Københavns bombardement.
Dato16. august – 5. september 1807
ResultatStor engelsk sejr *Den danske flåde bliver overgivet til Storbritannien

Hvorfor København overgav sig efter tre dages angreb?

Efterdages bombardement af København, som blev indledt den 2. september 1807, overgav Danmark sig til englænderne. I efteråret 1807 truede England med at bombe København for at tvinge den danske kronprins Frederik til at vælge side i krigen mellem England og Frankrig.

Hvad mistede Danmark i 1814 som en konsekvens af nederlaget i Englandskrigene og Napoleonskrigen?

Ved fredsaftalen i Kiel i 1814 måtte Danmark afgive Norge til Sverige. Sverige og Rusland havde nemlig tidligere aftalt, at Sverige efter Napoleons nederlag skulle modtage Norge som kompensation for at have afstået Finland til russerne i 1809. I stedet fik Danmark det lille tyske fyrstedømme Lauenburg.

Hvorfor undersøgte de engelske orlogsskibe de danske handelsskibe?

Som følge af at danske handelsskibe oftere og oftere blev opbragt af kaperskibe fra specielt Frankrig, besluttede den danske regering omkring 1797 at beskytte sine skibe ved at lade disse sejle i konvoj under ledelse af eller sammen med et eller flere orlogsskibe.

Hvad er slaget ved Jylland?

juni 1916. Slaget var det første og eneste totale slagskib-søslag under 1. verdenskrig mellem den tyske og den britiske flåde. Efter søslaget hævdede begge sider at have vundet.

Hvilke lande besatte Tyskland under 2. verdenskrig?

Tyskland besatte store dele af Polen, Danmark, Norge, Holland, Belgien og det meste af Frankrig. Tyskland angreb meget hurtigt, så man kalder deres taktik for lynkrig. Tyskland bombede de store engelske byer i forsøget på at erobre England. Mange civile blev dræbt.

Hvilke lande var allieret med tyskerne under krigen?

De Allierede er betegnelsen for den alliance af nationer, der under ledelse af Storbritannien, Sovjetunionen, USA og Republikken Kina bekrigede Aksemagterne bestående af Tyskland, Japan og Italien under 2. verdenskrig. Betegnelsen anvendtes fejlagtigt om de stater der var i krig med Centralmagterne under 1.