Table of Contents:

  1. Hvor lange ski skal jeg vælge?
  2. Hvad er radius på ski?
  3. Hvad er ski lavet af?
  4. Hvilke ski skal jeg leje?
  5. Hvor længe holder et par ski?
  6. Hvor meget vejer et par ski?
  7. Hvor store skal ski være til børn?
  8. Hvor lange skal freestyle ski være?

Hvor lange ski skal jeg vælge?

En generel tommelfingerregel, som du kan tage udgangspunkt i når du vælger længdeski, lyder: Nybegynder på ski: Din højde minus 15 cm. angiver anbefalet skilængde på pisteski, og din højde minus 10 cm. angiver anbefalet skilængde på all-mountain ski.

Hvad er radius på ski?

Skiens svingradius gengives i meter og er et udtryk for, hvor stor en cirkel en ski vil lave, hvis man kanter den og svinger rundt. For skiløbere giver tallet en idé om hvor hurtigt/kort et sving, man kan lave på skien.

Hvad er ski lavet af?

Oprindeligt var ski lavet af stærkt, men smidigt træ, for eksempel asketræ, men i dag laves de næsten udelukkende af glasfiber eller kulfiber ofte med en kerne af træ, så skiene ikke knækker så let. Ski laves i flere udformninger, specielt designet til hver deres anvendelse, som f. eks. langrend og slalom.

Hvilke ski skal jeg leje?

En ski der skal udlejes mange gange stiller særlige krav. Den er typisk lavet mere solidt end andre ski. Ofte er en udlejningski stivere og med kraftigere kanter end ski der ikke er lavet til udlejning.

Hvor længe holder et par ski?

Anbefaling af skilængde – Herrer
NybegynderEkspert
PisteskiHøjde minus 15 cmHøjde minus 5 cm
All-mountainHøjde minus 10 cmSom din højde
ParkskiHøjde minus 5-10 cmHøjde minus op til 20 cm
Off-pisteSvarende til din højdeHøjde plus 5 cm
27. dec. 2018

Hvor meget vejer et par ski?

Vægten har betydning Uanset hvilken type ski valget er faldet på, skal man også være opmærksom på vægten af skiene. Nogle vejer omkring 8 kilo, mens andre er nede omkring 6 kilo - og den forskel kan mærkes på skulderen.

Hvor store skal ski være til børn?

Vi anbefaler, at du vælger en ski, der er cirka 10-15 centimeter kortere end barnets højde. Dette er den optimale skilængde, men hvis du vil have et par ski, der kan holde mere end en enkelt skisæson, kan du vælge at købe et par ski, der måske kun er 5 centimeter kortere end barnet.

Hvor lange skal freestyle ski være?

Freestyle/Park/Twintip: Disse er twintip ski, hvilket vil sige at de er bøjet opad i begge ender, så man også kan køre/lande baglæns. De har typisk bindingen på midten og er identiske for og bag. Skilængde: ens højde -20 - 0 cm.