Table of Contents:

 1. Hvad er symptomer på kræft i leveren?
 2. Hvordan ser leverkræft ud?
 3. Hvor mange procent dør af leverkræft?
 4. Hvordan føles smerter i leveren?
 5. Kan man overleve levermetastaser?
 6. Kan man mærke levermetastaser?
 7. Hvad er symptomerne på dårlig lever?
 8. Hvad er den værste form for kræft?
 9. Hvor hurtigt dør man af leverkræft?
 10. Hvilken kræftform er mest dødelig?
 11. Kan man mærke smerter i leveren?
 12. Hvor lang tid kan man leve med metastaser i leveren?
 13. Hvor længe kan man leve med metastaser i leveren?
 14. Hvor længe lever man med levermetastaser?
 15. Hvad er symptomerne på levermetastaser?

Hvad er symptomer på kræft i leveren?

Symptomerne på leverkræft kommer derfor ofte snigende, men kan i nogle tilfælde være ganske pludselige. Det første symptom kan være, at man kan mærke leveren opadtil i maven. Vægttab, træthed og kvalme og i sjældnere tilfælde får man feber eller bliver gul i huden. Det hedder gulsot eller icterus på latin.

Hvordan ser leverkræft ud?

Undersøgelsen viser leverens størrelse og udseende på en skærm, og leverkræft kan ses som et område af leveren, der har en anderledes struktur. Hvis man i forvejen har en uregelmæssig lever, f. eks. på grund af skrumpelever, kan det være svært for lægen at se, om der er kræft.

Hvor mange procent dør af leverkræft?

Nøgletal
MændKvinder
Andel patienter, der gennemsnitligt overlever deres kræftsygdom mere end 5 år efter, at de har fået diagnosen (5-års relativ overlevelse (c) for patienter diagnosticeret ) (d)67 pct.69 pct.
Antal personer som døde af kræft i 2019 (e)8.3877.391
24. jan. 2022

Hvordan føles smerter i leveren?

Hvis man har en forstørret lever som følge af sygdom, vil man ofte have trykken/smerter under ribbenene i højre side og ned i maven, og samtidig måske gulsot dvs. gullig farvning af hud og det hvide i øjnene, og mørk urin.

Kan man overleve levermetastaser?

Hvis der er mange kræftknuder spredt i leveren, er sygdommen oftest for udbredt til, at man kan opnå helbredelse ved operation. I stedet kan lægerne i visse tilfælde forsøge at brænde kræftknuderne væk ved hjælp af lokalbehandling og/eller behandle med kemoterapi.

Kan man mærke levermetastaser?

Feber og mavesmerter Andre symptomer på levermetastaser kan være langvarig feber eller ubehag og smerter opadtil i maven på grund af den forstørrede lever. I visse tilfælde kan smerterne også føles i den højre skulder, da den forstørrede lever og den højre skulder har fælles nerveforsyning fra rygraden.

Hvad er symptomerne på dårlig lever?

Typisk vil de første tegn være træthed, nedsat appetit, vægttab og tab af muskulatur, eller væskeophobning i maven, som så kan gøre, at personen faktisk tager på i vægt. I mere alvorlige tilfælde kan der komme blodige opkastninger eller gulsot og tegn til leverhjerne.

Hvad er den værste form for kræft?

Lungekræft er den største dræber I 2016 døde 3.717 af lungekræft. Det var dermed den kræftsygdom, som flest i Danmark døde af. Derefter fulgte tarmkræft ekskl. endetarm (1.429 dødsfald), blærehalskræft (1.225) og brystkræft (1.127).

Hvor hurtigt dør man af leverkræft?

Ved primær leverkræft er 40 procent af patienterne i live efter ét år, men kun 10-12 procent efter 5 år. Fremtidsudsigterne er meget afhængige af, hvor udbredt kræften er. Når lokalbehandling er mulig, er der gode chancer for helbredelse. Hvis kræften er for udbredt, kan kemoterapi være livsforlængende.

Hvilken kræftform er mest dødelig?

Lever- og bugspytkirtelkræft er de mest dødelige kræftformer.

Kan man mærke smerter i leveren?

Leveren har ingen nerver, og derfor kan man godt være syg i leveren uden at mærke det. Derfor kan det første tegn på leversygdomme være, at dit levertal er forhøjet.

Hvor lang tid kan man leve med metastaser i leveren?

Overlevelsen er forbedret fra få måneder til flere år. Hvis lægen ikke kan fjerne metastaserne ved en operation (hvis der f. eks. er for mange), vil man blive tilbudt kemoterapi.

Hvor længe kan man leve med metastaser i leveren?

Overlevelse hos personer med metastatisk knoglesygdom kan være meget kort (uger), men mange lever i flere år med knoglemetastaser. Patienter med lungekræft og knoglemetastaser lever ofte meget kort tid, mens prognosen er bedre for kræftsygdomme som myelomatose, lymfom, prostatakræft og brystkræft.

Hvor længe lever man med levermetastaser?

Overlevelsen er forbedret fra få måneder til flere år. Hvis lægen ikke kan fjerne metastaserne ved en operation (hvis der f. eks. er for mange), vil man blive tilbudt kemoterapi.

Hvad er symptomerne på levermetastaser?

Hvis metastaserne i leveren er små, er det ikke sikkert, at man får symptomer. Nogle gange bliver levermetastaser først opdaget, når man bliver undersøgt på et opfølgningsbesøg for en anden kræftsygdom....De mest almindelige symptomer på levermetastaser er:
 • Kvalme.
 • Manglende appetit.
 • Vægttab.
 • Træthed.
10. apr. 2018