Table of Contents:

 1. Hvor mange akkorder er der?
 2. Hvor mange akkorder er der i en sang?
 3. Hvad er en becifring?
 4. Hvilke akkorder passer sammen?
 5. Hvad er forskellen på dur og mol?
 6. Hvad betyder en akkord?
 7. Hvordan kan man finde en sangs toneart?
 8. Hvor mange akkorder er der på en guitar?
 9. Hvilken akkord spiller jeg?
 10. Hvordan lærer man akkorder?
 11. Hvordan fungerer akkordløn?
 12. Hvordan lyder mol?
 13. Hvad tjener en tømrer på akkord?
 14. Hvordan spiller man akkorder på klaver?
 15. Hvad hedder den 7 tone?

Hvor mange akkorder er der?

En akkord er en samklang af tre eller flere forskellige toner....Udvidelser.
BecifringUdvidelse
6Stor sekst.
7Lille septim. Gælder dog ikke Co7 som er en dim-akkord med formindsket septim.
ΔStor septim.

Hvor mange akkorder er der i en sang?

Mange sange består blot af fire forskellige akkorder.

Hvad er en becifring?

Becifring er et notationssystem af bogstaver og tal, som bruges til angivelse af akkorder. Man kan notere akkorder på noder, men det er ofte mere hensigtsmæssigt at bruge becifringer.

Hvilke akkorder passer sammen?

Nogle akkorder er nærmest i familie med hinanden. Disse er akkorder der passer sammen og har en relation der minder om et familiebånd. Kort sagt så lyder de godt når de spilles efter hinanden. Musikteoretisk kan man forklare det ud fra kvartcirklen og kvintcirklen.

Hvad er forskellen på dur og mol?

Alle akkorder kan være enten dur eller mol, og det er kun en halv tone, der afgør om de er det ene eller det andet. Den forskel kalder man et enkelt halvtonetrin. Dur og mol kaldes også for de to tonekøn, hvor dur er det lyse og glade, og mol er det dybere og triste.

Hvad betyder en akkord?

Akkord er en aftale mellem en arbejdsgiver og en arbejdstager om, at aflønningen udregnes på baggrund af arbejdstagerens resultater i modsætning til at udregne den efter arbejdstid, hvilket er mest udbredt.

Hvordan kan man finde en sangs toneart?

Toneartens grundtone er tit den tone og akkord, sangen begynder og slutter med. Når man siger, at en sang går i C-dur, mener man, at dens toneart er C-dur. Det betyder, at den skala, sangen er bygget over, er en C-dur-skala, at sangens grundtone er c og at tonika er akkorden C-dur.

Hvor mange akkorder er der på en guitar?

Der findes hundredevis af forskellige guitar akkorder eller greb du kan lære. De mest grundlæggende kaldes “åbne akkorder” eller “spanske akkorder”. De tages primært på de 3 første bånd af guitaren og er kendetegnet ved, at der indgår løse/åbne strenge i akkorden.

Hvilken akkord spiller jeg?

Du finder den ved at tælle 11 halve toner over grundtonen – eller en halv tone under grundtonen. Skråstregen betyder, at venstre hånd spiller en ”overraskende” tone, dvs. en tone, som ikke er grundtone i akkorden. Grundtonen er jo altid den, der giver akkorden sit navn og er den vigtigste tone rent teoretisk.

Hvordan lærer man akkorder?

Først og fremmest bør du lære tonerne på de hvide tangenter. Tonerne på de hvide går som følger: C, D, E, F, G, A, B (og så forfra). Det går altså efter alfabetet. Når du skal navigere i de hvide tangenter, så skal du bruge de sorte først.

Hvordan fungerer akkordløn?

Akkordløn betyder, at lønnen udregnes alt efter konkret indsats og målbare resultater (i form af dimser). Dette kan ses i modsætning til, at en lønmodtager får løn efter præsteret tid, for eksempel en 37 timers arbejdsuge. Akkordløn kombineres oftest med en grundløn eller fast timeløn.

Hvordan lyder mol?

B-tonearter
DurMolFortegn for
as-durf-molh, e, a, d
des-durb-molh, e, a, d, g
ges-dures-molh, e, a, d, g, c
ces-duras-molh, e, a, d, g, c, f

Hvad tjener en tømrer på akkord?

Det ligger et godt stykke over gennemsnitslønnen for de struktører, murere, tømrere og ufaglærte, der udgør rygraden i Jesper Hansens betonsjak. En nordjysk 3F'er, der laver betonarbejde på akkord på store anlægsprojekter, tjener typisk omkring 215-250 kroner i timen, viser tal fra 3F.

Hvordan spiller man akkorder på klaver?

Tonerne på de hvide går som følger: C, D, E, F, G, A, B (og så forfra). Det går altså efter alfabetet. Når du skal navigere i de hvide tangenter, så skal du bruge de sorte først. For de sorte tangenter sidde i to par - et af to sorte tangenter, og et af tre sorte tangenter.

Hvad hedder den 7 tone?

Tonerne i durskalaen har navne: do, re, mi, fa, sol, la, si, er de italienske navne på noderne c, d, e, f, g, a, h. Brugen af navnene på denne måde kaldes Absolut solmisation, og stammer fra et vers brugt i gregoriansk kirkemusik.