Table of Contents:

 1. Hvilke gamle bøger er noget værd?
 2. Er mine bøger noget værd?
 3. Hvad er brugte bøger værd?
 4. Hvor kan jeg sælge mine gamle bøger?
 5. Hvornår er en bog antik?
 6. Hvad gør man med brugte bøger?
 7. Hvordan kommer man af med bøger?
 8. Hvordan sælger jeg mine bøger?
 9. Er der penge i gamle bøger?
 10. Hvordan kommer jeg af med gamle bøger?
 11. Hvad kaldes udgaver af et bogværk?
 12. Hvad betyder antikvarisk?
 13. Hvem tager imod brugte bøger?
 14. Hvor smider man gamle bøger ud?
 15. Hvor kan man komme af med brugte bøger?

Hvilke gamle bøger er noget værd?

efter skønlitterære førsteudgaver af klassikerne, danske 1500-tals bøger og gamle manuskripter. En solid samling af fagbøger, f. eks. kunst, historie eller filosofi kan også være penge værd.

Er mine bøger noget værd?

Det rækker ikke for samleren, at bogen er sjælden, eller rar, som det hed før. Den må have noget, som gør, at den er værd at gemme; derfor er en sjælden bog aldrig attraktiv bare fordi den er sjælden. Hvor ualmindelig eller uanskaffelig en bog er diskuteres konstant mellem bogsamlere.

Hvad er brugte bøger værd?

Brugte studiebøger er penge værd En god tommelfingerregel siger, at du som udgangspunkt kan afsætte din brugte bog for ca. halvdelen af nyprisen. Selvom dette ikke lyder af meget, kan bøger på mange studier løbe op i adskillige tusinde kroner.

Hvor kan jeg sælge mine gamle bøger?

Hos Saxo ønsker vi at gøre det nemt og overskueligt for folk at købe og sælge brugte bøger. Her kan du læse, hvordan du kan sætte dine brugte bøger til salg, så andre kan få glæde af dem.

Hvornår er en bog antik?

Ofte forbindes en antik bog med en 100-200 år gammel bog, som der kun er få eksemplarer tilbage af, så den derved bliver sjælden. Det kan være "første eksemplar", som der igen kun er få af.

Hvad gør man med brugte bøger?

Bøger skal som alt andet affald sorteres. Bøger hører i de fleste kommuners affaldsregler til i kategorien papir og skal derfor i papircontaineren. Herfra bliver de kørt til et anlæg, der laver dem om til genbrugspapir.

Hvordan kommer man af med bøger?

Bøgerne skal sorteres Bøgerne kan dog forringe kvaliteten af genbrugspapiret, der laves af det indsamlede papir, og derfor skal bøgerne i nogle kommuner smides i småt brændbart-containerne i stedet. På mange genbrugsstationer vil der være et bytterum, hvor du kan efterlade bogen og måske finde en ny yndlingsbog.

Hvordan sælger jeg mine bøger?

Hvis du har et lille forlag, eller selv har udgivet en bog, kan du få sat den til salg hos Saxo.com. Men det kræver at bogen/titlen er oprettet i bogportalen.

Er der penge i gamle bøger?

Bøger og tidsskrifter Langt, langt de fleste bøger er komplet værdiløse. Så blev det slået fast. Almindelige, nyere bøger sælges i dag i genbrugsforretninger for 1-2 kroner stykket (typisk) og derfor er de fuldstændigt uinteressante for handlende.

Hvordan kommer jeg af med gamle bøger?

Oftest kan du aflevere bøgerne på dit lokale bibliotek, så sørger de for at bøgerne bliver sendt videre. 6. Sæt bøgerne i dit lokale Bogbytteskab, og snup eventuelt en ny bog med hjem – man kan sjældent lade være 😉 Bloggen Mellem-Linjerne har lavet en udførlig liste over bogbytteskabe i Danmark.

Hvad kaldes udgaver af et bogværk?

Ved en bogs udgave forstås en særligt redigeret eller udformet version af bogens tekst eller billeder, som også findes i en anden redigering eller i et andet udstyr i andre eller tidligere udgaver.

Hvad betyder antikvarisk?

Et antikvariat eller en antikvarboghandel er den gren af boghandelen, som beskæftiger sig med køb og salg af sjældne gamle bøger, af gamle kunstblade, manuskripter, autografer, hele biblioteker og brugte bøger, hvis værdi retter sig efter udgavernes sjældenhed, tilstand og efter indbindingens art.

Hvem tager imod brugte bøger?

Oftest kan du aflevere bøgerne på dit lokale bibliotek, så sørger de for at bøgerne bliver sendt videre.

Hvor smider man gamle bøger ud?

Bøger består ofte af forskellige materialer, fx en hård ryg i pap og sider i papir. Derfor skal bøger afleveres på genbrugspladsen – ikke i papirbeholderen. Hvis pappet er enten vådt eller snavset af madvarer, kan det ikke genanvendes.

Hvor kan man komme af med brugte bøger?

Oftest kan du aflevere bøgerne på dit lokale bibliotek, så sørger de for at bøgerne bliver sendt videre.