Table of Contents:

 1. Hvor længe må man have månedslinser i?
 2. Hvad sker der hvis man sover med månedslinser?
 3. Kan man bruge for gamle kontaktlinser?
 4. Kan kontaktlinser skade øjnene?
 5. Hvordan virker månedslinser?
 6. Hvad er Natlinser?
 7. Hvordan virker Natlinser?
 8. Kan man blive blind af at sove med linser?
 9. Hvor længe kan kontaktlinser holde sig?
 10. Hvor længe kan linser holde?
 11. Kan man blive blind af at sove med kontaktlinser?
 12. Kan man sove med Engangslinser?
 13. Hvordan renser man månedslinser?
 14. Er månedslinser billigere?
 15. Hvordan bruger man Natlinser?

Hvor længe må man have månedslinser i?

Månedslinser er normalt kontaktlinser, som kan bruges kontinuerligt i op til 29 nætter og 30 dage. Et eksempel på dette er silikonehydrogellinser, som lader mere ilt trænge igennem til dine øjne.

Hvad sker der hvis man sover med månedslinser?

DERFOR BØR DU IKKE SOVE MED KONTAKTLINSER Hvis du falder i søvn med kontaktlinser på, kan du derfor øge risikoen for komplikationer, som for eksempel sårdannelse på hornhinden, hvilket kan være meget smertefuldt.

Kan man bruge for gamle kontaktlinser?

Svar: Ja, kontaktlinser kan godt blive for gamle, og de er derfor markeret med en holdbarehedsdat. Du bør ikke bærer kontaktlinser, hvor holdbarheden er udløbet.

Kan kontaktlinser skade øjnene?

Linserne kan give sår på hornhinden. Bløde kontaktlinser giver lettere sår end hårde linser. Risikoen er særlig stor, hvis linserne bruges om natten. Sår på hornhinden kan også skyldes, at neglen skraber mod hornhinden i forbindelse med, at man sætter linsen ind eller tager den ud.

Hvordan virker månedslinser?

MÅNEDSLINSERHVORDAN FUNGERER DET? Månedslinser kan bruges i op til en måned ad gangen og er et godt alternativ til endagslinser. Du tager kontaktlinserne ud hver aften og rengør dem i et linseetui med kontaktlinsevæske. Dagen efter sætter du dem i igen.

Hvad er Natlinser?

Natlinser er en formstabil linse, der korrigerer din nærsynethed, mens du sover, således du kan se klart dagen lang uden brug af briller eller normale kontaktlinser.

Hvordan virker Natlinser?

Natlinser har et helt specielt design, der benytter sig af hornhindens elasticitet. Mens du sover, omformer linsen de yderste lag af hornhinden. Denne omformning bevirker, at du får et optimalt syn. Når du vågner, tager du linsen ud, og du har et skarpt og klart syn dagen lang uden brug af briller eller kontaktlinser.

Kan man blive blind af at sove med linser?

Det eneste, du risikerer, er et sløret syn eller tørre øjne i kort tid. Hvis du derimod falder i søvn om aftenen med dine linser på, og du derfor har dem i hele natten, så er det en smule mere problematisk. Det kan derfor spille en rolle, hvilke kontaktlinser du bruger.

Hvor længe kan kontaktlinser holde sig?

Det kaldes for deres modalitet. I øjeblikket findes kontaktlinser med 4 forskellige modaliteter: Dagslinser, som kun bruges i én dag, 14-dages linser, halvårslinser, som skal udskiftes efter 6 måneder, og døgnlinser, som kan bruges i op til 30 dage, uden at det er nødvendigt at tage dem ud.

Hvor længe kan linser holde?

Opbevar linser i en bøtte med låg i en køkkenskuffe eller et køkkenskab. Opbevar aldrig linser i direkte sollys. Når du har kogt linserne, skal du opbevare dem i køleskabet. Her kan de holde sig i op til 4 dage.

Kan man blive blind af at sove med kontaktlinser?

Nej, Kontaktlinser kan ikke gøre dig blind . Dog, er det meget vigtigt at rense dem korrekt hver dag og at skifte dem efter den fastsatte periode .

Kan man sove med Engangslinser?

Det er meget vigtigt ikke at sove med endagslinserne på, da det kan bevirke, at øjnene ikke får den ilt de har brug for. Hvis der kommer for lidt ilt til hornhinden over tid, kan der opstå karindvækst, dvs. blodkarende begynder at vokse ind i hornhinden (læs her om blodkar i hornhinden).

Hvordan renser man månedslinser?

Rengør altid linserne med din egen linsevæske. Rens aldrig dine linser med postevand. Bed i stedet din optiker om at anbefale en linsevæske, der vil være god til dine øjne. Hvis du har månedslinser, så hæld et par dråber linsevæske på hver linse og gnid dem forsigtigt mellem fingerspidserne.

Er månedslinser billigere?

Hvis du bruger dine kontaktlinser hver dag, er månedslinser faktisk billigere. Men hvis du bruger dine linser på en mere lejlighedsvis basis (for eksempel kun under sport), vil daglige linser være billigere i det lange løb. Så tænk over, hvor ofte du bærer dine linser.

Hvordan bruger man Natlinser?

Sådan fungerer natlinser Du tager natlinserne på, når du går i seng. Men du sover, omformer natlinsen øjets hornhinde, således at du næste dag kan se klart. Allerede efter første nat vil du opleve en mærkbar forandring, og som regel efter 3-12 dage vil du opnå den fuldstændige virkning af linserne.