Table of Contents:

  1. Hvad hedder de amerikanske mønter?
  2. Hvor mange pence?
  3. Hvor mange valutaer findes der?
  4. Hvor mange pence går der på et pund?
  5. Hvilke af EU landene deltager ikke i euroen eller ERM2?
  6. Hvilke fordele giver ERM2 aftalen?

Hvad hedder de amerikanske mønter?

Blandt mønter i almindelig cirkulation er der 1¢ (penny), 5¢ (nickel), 10¢ (dime) og 25¢ (quarter). Der er også mere sjældne 50¢ (half dollar) og 1 dollar-mønter. Mønternes værdi er ikke præget med tal, men med ord.

Hvor mange pence?

Ved indførelsen af decimalmønten i 1971 blev 1 pund møntenheden, som deltes i 100 pence.

Hvor mange valutaer findes der?

Ofte har et land sin egen valuta. Eksempelvis har vi i Danmark danske kroner, hvor de i England har britiske pund, og amerikanske dollars i USA. Mange små lande har deres valuta knyttet til et større lands. Der findes omkring 180 forskellige valutaer i verden på nuværende tidspunkt.

Hvor mange pence går der på et pund?

Britisk pund (officielt navn er pund sterling eller blot sterling) er møntenheden i Storbritannien. Et pund består af 100 pence. Pence hedder penny i ental.

Hvilke af EU landene deltager ikke i euroen eller ERM2?

Foruden de officielle eurolande benyttes euroen også officielt i Andorra, Monaco, San Marino og Vatikanstaten, selvom de ikke er medlemmer af EU. Landene producerer egne euromønter med egne nationale symboler på bagsiden.

Hvilke fordele giver ERM2 aftalen?

ERM2-aftalen InfoDel Derfor indgik Danmark i slutningen af 1998 en aftale med de andre EU-lande vedrørende den danske krones forhold til euroen. Denne aftale kaldes ERM2 (Exchange Rate Mechanism), og den fastlægger de 'spilleregler', der skal gælde for de fremtidige kursudsving mellem euroen og kronen.