Table of Contents:

 1. Er det bedst at have en eller to katte?
 2. Kan en kat savne en anden kat?
 3. Hvad betyder det når en kat slikker en anden kat?
 4. Hvordan får man katte til at lide hinanden?
 5. Kan 2 katte bruge samme kattebakke?
 6. Hvor mange katte kan man have?
 7. Hvor lang tid kan en kat huske sin ejer?
 8. Kan katte dele madskål?
 9. Hvorfor er min kat begyndt at ælte?
 10. Kan mine katte lide hinanden?
 11. Kan to katte dele kattebakke?
 12. Hvor skal kattebakken stå?
 13. Kan man have 3 katte?

Er det bedst at have en eller to katte?

En kat er fint, men to vil holde hinanden med selskab. De kan lege sammen og fordybe sig i i typisk katteadfærd, såsom at soignere hinanden. Hvis du beslutter dig for at få en killing, er især en lillebror eller lillesøster fordelagtig for socialisering.

Kan en kat savne en anden kat?

Selvom din kat savner sin kammarat vil den højst sansynligt ikke give en ny kat en varm velkomst, mens den stadig sørger. En ny kat vil i stedet stresse katten unødigt. Hvis du observerer dramatiske adfærdændringer hos din kat, bør du altid konsultere din dyrlæge, da disse kan være symtom på en underliggende sygdom.

Hvad betyder det når en kat slikker en anden kat?

Har du flere katte vil du derfor opleve, at kattene ofte slikker hinanden. Det er ikke blot en hyggestund, men gør, at de udveksler duftstoffer med hinanden. Lugt og lugtmarkeringer er altså en måde hvorpå, kattene kan identificere hinanden - og ikke mindst dig.

Hvordan får man katte til at lide hinanden?

Væn kattene til hinandens duft Det kan du gøre ved at tillade den nye kat adgang til de rum, som den gamle kat færdes i – selvfølgelig mens den gamle kat er lukket inde på dét værelse, hvor den normalt opholder sig mest. Lad den imens få lidt lækkerier, og lad gerne et familiemedlem være hos den i mellemtiden.

Kan 2 katte bruge samme kattebakke?

Som minimum skal der være én kattebakke pr kat plus én ekstra. Det betyder at 1 kat skal have 2 bakker til rådighed og 4 katte skal have 5 bakker til rådighed. Kattebakken størrelse afhænger af hvor stor katten er, og en god tommelfingerregel er at længden skal være 1½ gange kattens længde, når den står op.

Hvor mange katte kan man have?

Katteejere er ikke underlagt de samme grænser for, hvor mange dyr de må have hjemme. I princippet er der ingen grænser for antallet af katte i en lejlighed eller et hus. Kaniner, mus, marsvin og eksempelvis ørkenrotter må du også have lige så mange af, du vil.

Hvor lang tid kan en kat huske sin ejer?

Katte kan lære og huske Katte har en arbejdshukommelse på omkring 30 sekunder og en god langtidshukommelse. Derfor kan de også sagtens huske deres ejer, selvom han eller hun har været på ferie.

Kan katte dele madskål?

Katte er ikke særlig gode til at deles om tingene. Som tommelfingerregel hedder det en vandskål, madskål og kattebakke pr. kat + 1.

Hvorfor er min kat begyndt at ælte?

Giver din kat massage på sin helt egen måde (gerne med kløer) – det som kaldes “æltning” eller “at gøre kiks” – kan du være sikker på at din kat føler en dyb hengivenhed for dig. Killinger ælter deres mødre for at stimulere mælkestrømmen og denne omgang massage fra din kat forbindes til den relation.

Kan mine katte lide hinanden?

Der kan altså være mange små tegn, vi ikke nødvendigvis er opmærksomme på, men som viser, at vores katte i en eller anden grad er påvirkede af at skulle bo sammen med andre katte. Som tommelfingerregel kan man sige, at katte, der soignerer hinanden eller sover/hviler sig flettet ind i hinanden, har det godt sammen.

Kan to katte dele kattebakke?

Man skal også være opmærksom på, at nogle katte ikke vil dele bakke med andre katte. Så har man flere indekatte, kan det være nødvendigt at anskaffe flere kattebakker for at undgå urenlighed. Der skal være rigeligt med grus i bakken, d.v.s. et lag på 10 cm. er passende.

Hvor skal kattebakken stå?

Kattebakken skal sættes et sted, som katten har let ved at finde og hvor der altid er fri adgang for katten. Hvis du har flere kattebakker i hjemmet, skal de placeres forskellige steder og ikke lige ved siden af hinanden. Kattebakken bør heller ikke stå i nærheden af kattens vand- eller madskål.

Kan man have 3 katte?

Katte er ikke flokdyr, men sociale dyr, som finder sammen med dem de trives med. Hvis man har flere katte i sit hjem, kan man tydeligt se, at nogen vasker hinanden og ligger sammen, mens andre katte bare tolerer hinanden. Således kan man have flere sociale grupper i et hjem med flere katte.