Table of Contents:

 1. Hvor gammel skal man være for at tage på pub i England?
 2. Hvor gammel skal man være for at købe alkohol i London?
 3. Hvor gammel skal man være for at købe alkohol i Europa?
 4. Hvor gammel skal man være for at købe alkohol i Afrika?
 5. Hvad er et værtshus?
 6. Kan man købe alkohol som 15 årig?
 7. Hvor gammel skal man være for at købe alkohol i forskellige lande?
 8. Hvor gammel skal man være for at købe alkohol på Malta?
 9. Hvad er forskellen på et værtshus og en bodega?
 10. Hvor mange værtshuse er der i Danmark?
 11. Er det ulovligt at drikke under 16?
 12. Kan man købe snus som 16 årig?
 13. Hvad for noget alkohol må man købe som 15 årig?

Hvor gammel skal man være for at tage på pub i England?

Indtil 1995 måtte børn under 14 ikke komme ind på pubber i England og Wales. Siden da har det været lovligt, når de er i selskab med voksne, men det er op til den enkelte pubejer, om de tillader det.

Hvor gammel skal man være for at købe alkohol i London?

Husk at selvom aldersgrænsen for at købe alkohol i London er 18 år, er der mange klubber, hvor man skal være over 21 for at komme ind.

Hvor gammel skal man være for at købe alkohol i Europa?

Danmark er ét af kun fem lande i EU, som holder fast i, at 16årige kan købe alkohol. I de resterende europæiske lande skal unge være 18 år for at købe alkohol, og i enkelte lande som på Island skal de være fyldt 20.

Hvor gammel skal man være for at købe alkohol i Afrika?

Husk at minimumsalderen for køb af alkohol er 21 år.

Hvad er et værtshus?

Et værtshus (af tysk: Wirtshaus, synonymt med beverding/beværtning (tysk), bodega (spansk, af græsk apotheke - "lager, opbevaringssted", samme kognat som apotek), knejpe (tysk), pub (engelsk)) er et serveringssted, der har bevilling til at udskænke øl og spiritus. Nogle værtshuse serverer desuden enkle retter.

Kan man købe alkohol som 15 årig?

Aldersgrænser for køb af alkohol i dag I detailhandlen skal man være 16 år for at købe alkohol med en alkoholprocent op til 16,5 %, mens man skal være 18 år for at købe produkter med 16,5 % og derover. På restaurationer skal man være 18 år for at købe alkohol.

Hvor gammel skal man være for at købe alkohol i forskellige lande?

I langt de fleste europæiske lande skal man være 18 år for at kunne købe alkohol. Kun i Danmark, Østrig, Belgium, Tyskland, Luxembourg, San Marino, Spanien og Schweiz må 16-årige købe alkohol.

Hvor gammel skal man være for at købe alkohol på Malta?

Malta er der modsat Danmark kun én aldersgrænse for at købe alkohol. I Danmark skal man være 16 år for at købe alkohol med en alkoholprocent på 16% og 18 år for at købe alkohol med højere procent. Malta har "lagt dem sammen" og man må derfor købe alt alkohol når man er 17 år, og færdes på barer og lignende.

Hvad er forskellen på et værtshus og en bodega?

Et værtshus (af tysk: Wirtshaus, synonymt med beverding/beværtning (tysk), bodega (spansk, af græsk apotheke - "lager, opbevaringssted", samme kognat som apotek), knejpe (tysk), pub (engelsk)) er et serveringssted, der har bevilling til at udskænke øl og spiritus. Nogle værtshuse serverer desuden enkle retter.

Hvor mange værtshuse er der i Danmark?

Hvor der tilbage i 1993 var over 3500 momsregistrerede værtshuse, er tallet nu faldet til cirka 1700, og blot de seneste fire år er en tiendedel af kundeunderlaget forsvundet fra beværtningerne, viser en rapport fra brancheorganisationen HORESTA, Hotel-, Restaurant- og Fritidserhvervet.

Er det ulovligt at drikke under 16?

1) Der findes ingen aldersgrænse hvad angår privat indtagelse - eller nydelse om du vil - af alkohol. Det bestemmer forældrene. 2) Forretninger må ikke sælge alkohol til unge under 16 år. Dette forbud gælder alle alkoholholdige drikkevarer, herunder lyse øl.

Kan man købe snus som 16 årig?

2003/1 LSF 95. § 1. Tobaksvarer må ikke sælges til personer under 16 år.

Hvad for noget alkohol må man købe som 15 årig?

HVaD SigER loVEn – om salg af alkohol til unge? „„ under 16 år: kan ikke købe drikkevarer over 1,2 % alkohol. „„ Mellem 16 og 18 år: kan købe øl og vin i butikker. „„ 18 år og derover: kan købe alkohol over 16,5 %.